Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika Novo mesto

Povzročitelj nesreče s 3,3 promili alkohola

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
13.03.2019 09:19

Sinoči okoli 19. ure, se je zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh osebnih avtomobilov, na cesti pri Slamni vasi. Metliški policisti so opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 42-letni voznik, ki je zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 20-letna voznica.

Poškodovano voznico so reševalci odpeljali v bolnišnico, kjer so ji oskrbeli lažje poškodbe. Policisti so še
ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 1,57 miligramov alkohola. Zoper 42-letnega voznika bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Vlom
Na parkirnem prostoru v Trebnjem je v večernih urah nekdo vlomil v osebni avto in odtujil denarnico z gotovino in dokumenti.

Kršitelja pridržali


Novomeške policiste so nekaj po 19. uri poklicali na pomoč iz gostinskega lokala v Mirni Peči, kjer naj bi pijan moški nadlegoval goste in jim grozil. Tudi po prihodu policistov se 41-letni kršitelj ni pomiril in ni
upošteval ukazov policistov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

Prijeli posrednika in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo
Policisti PP Brežice so med opravljanjem nalog varovanja državne meje, sinoči okoli 20. ure v Župelevcu ustavili kombinirano vozilo hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 23-letni državljan Hrvaške v kombiju prevaža 15 tujcev, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Posredniku, ki je nameraval tujce prepeljati v notranjost države, so odvzeli prostost in ga pridržali. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z devetimi državljani Turčije in šestimi
državljani Irana pa še niso zaključeni.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje izsledili in prijeli 21 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Sedem državljanov Iraka, šest državljanov Afganistana, štiri državljane Tunizije,
državljana Alžirije, državljana Maroka in državljana Sirije so izsledili na območju krajev Dobliče, Vukovci in Krmačina, državljanko Sirije pa v Novem mestu. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.