Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Novo mesto

Povzročiteljema nesreč pod vplivom alkohola odvzeli vozniška dovoljenja

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
19.12.2018 11:28

Včeraj, nekaj po 17. uri so bili policisti Policijske postaje Trebnje obveščeni o prometni nesreči na cesti med krajema Češnjevek in Lipnik. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 65-letni voznik, ki je zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v avto, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 46-letni voznik.

V nesreči sta 46-letni voznik in 84-letna potnica v njegovem vozilu utrpela lažje poškodbe. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,72 miligramov alkohola.

Nesreča tudi v Žabji vasi 
Okoli 21.30 se je zgodila prometna nesreča v Žabji vasi v Novem mestu. Po prvih ugotovitvah policistov je 30-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v avtomobil 21-letne voznice. Lažje poškodovano voznico so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti PP Novo mesto so odredili preizkus alkoholiziranosti 30-letnemu povzročitelju. V litru izdihanega zraka je imel 0,63 miligramov alkohola.

Obema povzročiteljema nesreč so policisti odvzeli vozniška dovoljenja in nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu.