Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

renato-stražar Njena.si

Pred koncem serije Skrito v raju vas čaka še ena...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Novo mesto

Povzročiteljica hude prometne nesreče v Kanižarici vinjena

Piše: PU NM

Čas objave:
06.12.2017 21:09

Policisti so ugotovili, da je nesrečo, ki se je včeraj okoli 14.30 ure zgodila v Kanižarici pri Črnomlju, povzročila 28-letna voznica, ki je bila pod vplivom alkohola.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 50 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 175 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, prometno nesrečo, v kateri se je ena oseba lažje poškodovala in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, vlomov in tatvin.


PROMETNA VARNOST

Povzročiteljica hude prometne nesreče pod vplivom alkohola
Okoli 14.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na cesti v Kanižarici. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročila 28-letna voznica iz Ljubljane. Z osebnim avtomobilom BMW 520 je vozila po regionalni cesti iz Črnomlja proti Vinici. Voznica je pričela prehitevati kolono treh vozil, ko je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal voznik tovornega vozila. 28-letna voznica je sunkovito zavila desno, zapeljala s ceste in se z vozilom večkrat prevrnila. 34-letni potnik, ki je sedel na prednjem sedežu in ni uporabljal varnostnega pasu, je med prevračanjem padel iz vozila in obležal hudo poškodovan. Reševalci so moškega odpeljali v bolnišnico in prvih informacijah ni v smrtni nevarnosti. 28-letna povzročiteljica, ki se je v nesreči lažje poškodovala, je imela v litru izdihanega zraka 0,68 miligramov alkohola. Ovadili jo bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Neprilagojena hitrost vzrok za prometno nesrečo
Nekaj pred 18. uro je 22-letni voznik vozil osebni avtomobil znamke BMW iz smeri Podzemlja proti Krasincu. V ovinku je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste na travnik in se z vozilom večkrat prevrnil. Lažje poškodovanega povzročitelja nesreče so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.


Zaseg vozila
Med kontrolo prometa v Cerkljah ob Krki so policisti popoldne ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Volvo. Med postopkom so ugotovili, da 25-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je pod vplivom alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine
V noči na 5. 12. je z dvorišča delavnice v okolici Šentjerneja nekdo odtujil pločevinaste distančnike. Lastnika je oškodoval za 1500 evrov.
V kraju Čatež na območju Trebnjega je v noči na 5. 12. neznanec skozi okno vlomil v gostinski lokal. Odtujil je denar, tobačne izdelke, kuhinjske nože in zamrznjene izdelke iz mesa. Lastnika je oškodoval za 3500 evrov.
Pozno popoldne je v kraju Stražna na območju Novega mesta neznanec izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je zlat nakit in lastnike oškodoval za 1500 evrov.