benjamin-netanjahu Svet24.si

Netanjahu: "Jasno hočem povedati, da bomo sami ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Kronika Novo mesto

Preglasna pridržana

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.11.2012 12:29

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 46 nujnih primerih. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri je nastala materialna škoda.

Posredovali so zaradi 15 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in pridržali kršitelja, ki se kljub ukazom policistov nista pomirila. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara, povoženja divjadi, zgostitev prometa in ovir na vozišču.

Tatvine in vlomi
Na delovišču v Novem mestu je v noči na 14. 11. nekdo vlomil v zabojnik in odtujil dva električna podaljška in 180 litrov goriva.

V noči na 14. 11. je v Novem mestu neznanec vlomil v ograjen skladiščni prostor podjetja in odtujil vitel. Škode je za 3200 evrov.

V okolici Črnomlja je nekdo vlomil v gospodarski objekt in odtujil bakren kotel za žganjekuho in ročno škropilnico. Lastnik ocenjuje škodo na okoli 500 evrov.

Na parkirnem prostoru trgovskega centra v Novem mestu je neznanec zamotil oškodovanko s pretvezo, da ima na avtomobilu izpraznjeno pnevmatiko. Ko je oškodovanka stopila do zadnjega dela vozila, je nekdo iz vozila ukradel torbico z denarnico, bančno kartico s PIN kodo in telefonom.

Nekaj pred 22. uro je oškodovanec iz Krškega policiste obvestil, da na kraju zadržuje storilca, ki mu je vlomil v osebni avtomobil in ukradel mobilni telefon in uro. Policisti so ukradene predmete zasegli in vrnili oškodovancu. 29-letnega osumljenca bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja tatvine.

V Novem mestu pridržali glasna moška
Novomeški policisti so 14. 11. popoldan posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v naselju, v okolici Novega mesta. Odvzeli so prostost pijanemu 28-letnemu kršitelju, ki se kljub ukazom policistov ni pomiril in je nadaljeval s kršitvami. Nekaj po 17. uri so odvzeli prostost 19-letnemu kršitelju, ki je v zdravstveni ustanovi v Novem mestu kričal na osebje in jih žalil. Zaradi kršitev so obema izdali plačilne naloge.

V požaru poškodovan moški
Krški policisti so bili 14. 11. nekaj po 15. uri obveščeni o požaru v kurilnici stanovanjske hiše. Požar so pogasili gasilci. Policisti so zbrali obvestila, opravili ogled in ugotovili, da je moški skušal zakuriti ogenj s pomočjo vnetljive tekočine, ki jo je zlil na kurišče. Plameni so zajeli moškega, vendar se je z lažjimi poškodbami uspel pravočasno rešiti. Policisti bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.