Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika Metlika/Novo mesto

Prehitra in opita povzročila nesreči

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.10.2012 13:40

Včeraj sta se na našem koncu zgodili dve prometni nesreči. V okolici Metlike je 20-letnik zaradi neprilagojene hitrosti trčil v drugo vozilo. V Šmihelu pa je 30-letnik izsilil prednost. Oba sta bila pod vplivom alkohola.

Metliški policisti so bili včeraj nekaj po 18. uri obveščeni o prometni nesreči v okolici Metlike. 20-letni voznik osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom in trčil v drugo vozilo. Med postopkom so policisti še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, saj je imel v litru izdihanega zraka 0,71 miligramov alkohola. Prometno nesrečo je povzročil v času, ko mu je bila vožnja zaradi kršitev prepovedana. Policisti so mu zasegli osebni avtomobil. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in nepravilnega prevoza oseb so povzročitelju izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Včeraj nekaj pred 20. uro pa se je zgodila prometna nesreča v Šmihelu. Novomeški policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 30-letni voznik osebnega avtomobila zaradi izsiljevanja prednosti trčil v avtomobil, ki ga je vozil 54-letni voznik. 54-letni voznik in potnica v vozilu sta se v nesreči lažje poškodovala. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 1,16 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in na sodišče naslovili obdolžilni predlog zaradi izsiljevanja prednosti in vožnja pod vplivom alkohola. Zakon o pravilih cestnega prometa za te kršitve določa globo najmanj 1450 evrov in 21 kazenskih točk.