900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Nm

Previdno pri najemanju ugodnih posojil

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.01.2013 12:51

Tržni inšpektorat posojilojemalce opozarja na dvomljive ponudnike "ugodnih posojil", katerih število se je po ugotovitvah inšpektorata v zadnjem času povečalo. Potrošnikom na inšpektoratu svetujejo, naj ponudbe preverijo, morebitno goljufijo in oškodovanja pa naj prijavijo policiji.

Kot so danes sporočili iz inšpektorata, so preverili nekatere ponudbe "ugodnih posojil" in ugotovili, da kljub temu, da je ponudba namenjena slovenskim potrošnikom, ponudniki storitev neposredno na območju Slovenije ne poslujejo.

Med temi inšpektorat navaja ponudbe, ki so poslane z elektronskih naslovov comarcadeluziania@tjgo.jus.br in g_fin@live.com.

Takšne ponudbe "ugodnih posojil" po ugotovitvah inšpektorata predstavljajo resno tveganje za potrošnike, zato jim predlagajo, da preverijo, ali sogovornikov naslov v elektronskem sporočilu ustreza osebi oz. ustanovi, ki jo predstavlja.

Za tehnično pomoč pri izsleditvi pošiljatelja elektronske pošte in lokacije spletnega mesta se lahko potrošniki povežejo z info@varninainternetu.si.


Ravno tako inšpektorat navaja ponudbo češkega podjetja Fragorex (Kartagina), ki je v zadnji številki brezplačnika Dan plus objavilo oglas z vabilom k najemu kratkoročnih gotovinskih posojil za zaposlene in upokojence. Ob tem so spomnili, da so Kartagini že konec leta 2011 prepovedali sklepanje kreditnih pogodb s slovenskimi potrošniki, saj družba posojila odobrava v nasprotju z zakonom o potrošnikih kreditih in brez dovoljenja za opravljanje storitev potrošniškega kreditiranja.

Tržni inšpektorat zato posojilojemalce znova opozarja, naj podrobno preverijo pogoje, pod katerimi ponudniki ponujajo posojila. Hkrati pa vse, ki so se znašli v nezavidljivem položaju, poziva, da jim posredujejo čim bolj natančne podatke, s pomočjo katerih bodo lahko ukrepali.

Žrtve "oderuštva" lahko pokličejo na telefonsko številko (01) 280 87 00 ali pišejo na elektronski naslov gp.tirs@gov.si, so še navedli na inšpektoratu.