900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Novo mesto

Previdno v prometu, še bo snežilo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.01.2013 15:43

Po poročanju naših poslušalcev so razmere na cestah neugodne. Sneženje in megla zmanjšujejo preglednost, zato vozite previdno! Prometne informacije nam lahko sporočite na 031 33 44 33 in na novice@radiokrka.com.

Tudi v naslednjih dneh bo snežilo. Vozniki lahko tako ponovno pričakujejo nevšečnosti v prometu, počasen promet, zastoje, izločanje tovornih vozil in daljše potovalne čase.

21.40 - Na avtocesti Karavanke - Ljubljana med cestninsko postajo Torovo in priključkom Brnik v smeri Karavank/Avstrije je zaradi prometne nesreče oviran promet.

Na hitri cesti Razdrto - Vrtojba na prehodu Vrtojba v smeri Podnanosa se zaradi obilnega sneženja izločajo tovorna vozila.

21.00 - Štajerska avtocesta je ponovno prevozna med priključkom Slovenska Bistrica - jug in počivališčem Polskava proti Mariboru. Ostal je daljši zastoj (9km).

Na primorski avtocesti pred priključkom Kastelec stoječa tovorna vozila močno ovirajo promet na voznem in počasnem pasu v smeri Ljubljane.

20.45 - AC Ljubljana - Maribor je sproščena. Na avtocesti Maribor - Ptuj pred počivališčem Dravsko polje v smeri Ptuja se zaradi obilnega sneženja izločajo tovorna vozila na odstavni pas.

19.35
- MP Jelšane, prepoved za tovorna vozila zaradi zimskih razmer na hrvaški strani.

Na avtocesti Maribor - Ljubljana med cestninsko postajo Tepanje in priključkom Sl. Bistrica - jug v smeri Maribora je zaradi obilnega sneženja gost promet z zastoji.

19.05 -  podrto drevo je oviralo promet na cesti Črnomelj?Semič pri kraju Lokve, občina Črnomelj. Delavci Cestnega podjetja Črnomelj so drevo razžagali in odstranili.

18.15h - Sneženje praviloma največ težav povzroči na cestah. Kot so zapisali na prometnoinformacijskem centru, lahko vozniki zaradi novega snega znova pričakujejo počasen promet, zastoje, izločanje tovornih vozil in daljše potovalne čase.

Na glavni cesti Novo mesto–Metlika in na regionalni cesti Soteska–Črmošnjice–Črnomelj je zasneženo cestišče. Promet je prepovedan za tovorna vozila.

Zaradi snežnih razmer na Hrvaškem je po podatkih prometnoinformacijskega centra prepovedan promet za tovorna vozila pri izstopu na mejnih prehodih Babno Polje in Petrina.

17.00 - na cesti Drnovo–Veliki Podlog, občina Krško, je osebno vozilo zdrsnilo s cestišča v obcestni jarek. Posredovali so gasilci PGE Krško, ki so vozilo izvlekli na cestišče.

16.10h - Na glavni cesti Novo mesto - Metlika in na regionalni cesti Soteska - Črmošnjice - Črnomelj je zasneženo cestišče in prepovedan promet za tovorna vozila.

15.40h - Glavna cesta Novo mesto - Metlika je zaprta pri Jugorju pri Metliki zaradi zdrsa tovornega vozila. Zaradi snežnih razmer na Hrvaškem je prepovedan promet za tovorna vozila pri izstopu na mejnih prehod Babno Polje in Petrina.

15.15h - Cesta čez Vahto je zasnežena, pri Jugorju pa je zaradi zdrsa tovornjaka je zaprta v obe smeri. Na priključku na AC NM Zahod je tovornjak obtičal na klancu in je oviran promet ter nevarnost naleta, iz smeri CP Dob proti NM plužijo, zato voznike za plugi prosimo za strpno vožnjo. Po poročanju poslušalcev pa je zasnežena tudi "Partizanka" oz. Cesta Dolenjske Toplice – Semič.

Po podatkih Družbe za avtoceste RS (Dars) je od počivališča Ravbarkomanda do priključka Senožeče zaradi nanašanja snega na vozišče zmanjšana vidljivost.

Na Darsu tudi navajajo, da njihova zimska služba opravlja svoje naloge skladno z akcijskim načrtom ter na podlagi vremenskih podatkov Arsa.

Vzdrževalci, ki izvajajo zimsko službo, bodo tudi danes in v četrtek z vsemi razpoložljivimi silami, mehanizacijo ter posipnim materialom zagotavljali varnost in pretočnost na cestah, ki jih upravlja Dars. Svoje aktivnosti bodo v danih okoliščinah prilagajali vremenskim in prometnim razmeram na cestah.

Ob tem še enkrat pozivajo in naprošajo uporabnike avtocest, da se na pot odpravijo pravočasno, z ustrezno zimsko opremo, da upoštevajo prometno signalizacijo ter da hitrost vožnje prilagodijo razmeram na cestišču.


VREME


16.30h - Po besedah Jureta Cedilnika iz Agencije za okolje je intenziteta sneženja dokaj enakomerno razporejena po državi. Nekoliko močneje sneži le v Črnomlju in v Gorenji vasi pri Idriji. Cedilnik pričakuje, da se bo popoldne in proti večeru sneženje okrepilo, tako bo v četrtek zapadlo še med 10 in 15 centimetrov, lahko tudi do 20 centimetrov snega.

Sneženje se bo v glavnem nadaljevalo še v četrtek čez dan, medtem ko ob morju ne bo padavin. Burja pa bo nekoliko oslabela v četrtek zjutraj, v noči na petek pa se bo spet okrepila.

Zaradi burje je sicer za hladilnike in vozila s ponjavami ne glede na težo prepovedan promet na hitri cesti Nanos-Ajdovščina. Voznike na to opozarja ustrezna svetlobna signalizacija, ki jih usmerja na obvozno avtocesto preko Sežane in mejnega prehoda Fernetiči.

Na regionalni cesti Podnanos-Razdrto in na cesti Ajševica-Selo pa je prepovedan promet za hladilnike in vozila s ponjavami do osmih ton, navajajo na spletni strani prometno-informacijskega centra za državne ceste. Na cestah Ajdovščina-Col-Črni Vrh-Godovič in Kobarid-Žaga-Bovec je zaradi snega na cestišču prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike.

Zaradi snežnih razmer na Hrvaškem je prepovedan promet za tovorna vozila pri izstopu na mejnih prehod Babno Polje in Petrina.

Sicer pa sneg in snežni plazi že povzročajo nekaj težav na cestah. Zaprte so ceste Volče-Solarji, cesta čez prelaz Vršič in cesta Čepovan-Most na Soči. Uporaba verig je obvezna na prelazih Jezersko in Korensko Sedlo na avstrijski strani.

Poročilo RCO

RCO Novo mesto
18.30h - Ob 14.47 so v Šukljetovi ulici v Novem mestu gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu so nadzorovali izgorevanje saj in s toplotno kamero pregledali dimnik in okolico.

Ob 16.14 je bilo na cesti Metlika?Radovica, občina Metlika, podrto drevo, ki je oviralo promet. Posredovali so gasilci PGD Metlika, vendar intervencija ni bila potrebna, drevo pa so odstranili delavci Komunale Metlika pred prihodom gasilcev.

Ob 16.18 je drevo oviralo promet v Ragovski ulici v Novem mestu. Gasilci GRC Novo mesto so drevo razžagali in odstranili.

Ob 16.33 je podrto drevo oviralo promet na obvoznici od regionalne ceste pri Lokvah do podjetja Secop, občina Črnomelj. Delavci Cestnega podjetja Črnomelj so drevo razžagali in odstranili.

Ob 17.24 sta podrti drevesi ovirali promet na cesti pri kraju Cerkvišče, občina Črnomelj. Gasilci PGD Cerkvišče so drevesi razžagali in odstranili.

RCO Krško
18.00h - Ob 15.35 so na Erjavčevi ulici v Krškem posredovali gasilci PGE Krško, kjer so s tehničnim posegom pomagali občanu pri odpiranju zaklenjenega osebnega vozila.

Ob 16.09 je zaradi močnega sneženja na cesti Brežice-Župelevec, občina Brežice, tovorno vozilo zdrsnilo preko cestišča in oviralo promet. Posredovali so dežurni delavci pri CGP Brežice.

Ob 17.48 sta bila na cesti Krška vas-Dol. Pirošica in Cerklje ob Krki-Gazice, občina Brežice, podrta drevesa, ki sta ovirala promet. Posredovali so dežurni delavci pri CGP Brežice in HPG Brežice.

Ob 16:55 so gorele deske v naravi v kraju Dobrova, občina Krško. Posredujejo gasilci PGE Krško in PGD Senovo.

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali poziv za nujno medicinsko pomoč.

Gasilci PGE Krško so porabnikom kraja Premagovce, občina Krško, prepeljali deset kubičnih metrov pitne vode.

Dežurni meteorolog ARSO Jure Cedilnik o sneženih padavinah