mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Novo mesto

Pridržali glasno in opito 43 - letnico

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.01.2013 10:43

Policisti Policijske uprave Novo mesto so v preteklih štiriindvajsetih urah intervenirali v 55 nujnih primerih. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 17 prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda. Pridržali so voznico, ki je vozila pod vplivom alkohola.

Policisti so posredovali zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja dokumentov in vloma. Posredovali so zaradi izločanja tovornih vozil, zgostitev prometa in ovir na vozišču.

VLOM

V noči na 14. 1. je v Semiču neznanec vlomil v skladiščni prostor in odtujil bakrene palice in bakrene profile. Škode je za okoli 3000 evrov.

PROMETNE NESREČE

14. 1. nekaj pred 8. uro se je zgodila prometna nesreča v okolici Šmarjeških Toplic. 36-letna voznica osebnega avtomobila je na zasneženem vozišču zapeljal na nasprotni vozni pas in trčila v avtomobil 21-letnega voznika. V nesreči so se lažje poškodovali voznica, voznik in potnik v njegovem vozilu.

Okoli 16. ure se je zgodila prometna nesreča med Dobruško vasjo in Škocjanom. 23-letni voznik osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil 38-letnega voznika. V nesreči sta se lažje poškodovala oba voznika in potnica v vozilu 23-letnega voznika.

15. 1. ob 6.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v naselju Pod Trško goro. Voznik osebnega avtomobila naj bi trčil v pešca in odpeljal s kraja prometne nesreče. Pešca so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti so na podlagi opisa vozila in zbranih obvestil izsledili 52-letnega povzročitelja nesreče. Po zaključenem postopku bodo zoper njega ustrezno ukrepali.

PRIDRŽALI VOZNICO


Krški policisti so bili 14. 1. nekaj pred polnočjo obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Kršiteljica se je pred prihodom policistov odpeljala s kraja. Slabo uro kasneje so jo ustavili v Brestanici in ji zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. 43-letna voznica je imela v litru izdihanega zraka 0,81 miligramov alkohola. Med postopkom je skušala pobegniti, zato so jo obvladali z uporabo prisilnih sredstev in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so ji izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.