Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Brežice

Prijeli tihotapca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
10.07.2019 13:46

Brežiški policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Prilipah včeraj izsledili in prijeli tri državljane Palestine in državljana Sirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo, pri avtocestnem postajališču Grič pa še državljana Iraka, ki je tujcem omogočil nezakoniti prehod in jih z najetim avtomobilom slovenskih registrskih oznak nameraval prepeljati v notranjost države.

Vsem so odvzeli prostost in jih pridržali. Avtomobil so zasegli, predvidoma danes pa bodo državljana Iraka s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku.

Poskus izmika mejni kontroli
Na mejni prehod Obrežje je v jutranjih urah na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila makedonskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila in v tovornem delu našli štiri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje
Pri Javorovici in Ribnici ob Savi so policisti izsledili in prijeli še tri državljane Egipta, po dva državljana Indije in Palestine in državljana Iraka, ki so nezakonito prestopili državno mejo.