kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Lj

Razkritje napadov na info-sistem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.03.2013 06:14

Kriminalisti bodo danes predstavili obsežno kriminalistični preiskavo gospodarske kriminalitete, v kateri obravnavjo kriminalno združbo. Slednja je osumljena storitve več kaznivih dejanj napadov na informacijski sistem, velikih tatvin in pranja denarja. S kaznivimi dejanji je bila povzročena velika premoženjska škoda.

Na novinarski konferenci ob 12.30 uri bodo sodelovali Dušan Florjančič, vodja Sektorja za gospodarsko kriminaliteto v Upravi kriminalistične policije na Generalni policijski upravi, Damjan Režek, namestnik direktorja Urada RS za preprečevanje pranja denarja, in Tadej Hren, SI-CERT – Nacionalni center za posredovanje pri omrežnih incidentih.

V preiskavi so kriminalisti poleg ostalih preiskovalnih dejanj izvedli tudi 12 hišnih preiskav na območju ljubljanske policijske uprave, pri čemer so preiskovali tako poslovne kot zasebne prostore. V preiskavah so iskali materialne dokaze, ki bodo služili kot dokaz v nadaljnjem kazenskem postopku.

Preiskovalci so na podlagi pooblastil iz Zakona o kazenskem postopku zaradi razlogov zbiranja obvestil in dokaznih predmetov o obravnavanih kaznivih dejanjih odvzeli prostost petim osebam, ki so v policijskem pridržanju. Pri izvajanju aktivnosti je sodelovalo 70 kriminalistov in policistov ljubljanske, mariborske, novomeške, kranjske in murskosoboške policijske uprave.

Policija v predkazenskem postopku izvaja vse potrebne postopke v skladu s svojimi zakonskimi pooblastili, ki jih ima za preiskovanje gospodarskih kaznivih dejanj.