900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika Novo mesto

S terencem bežal pred policisti

Piše: PU NM

Čas objave:
04.01.2018 12:53

Policisti postaje prometne policije Novo mesto so popoldne na cesti med Podturnom in Črnomljem ustavljali voznika osebnega avtomobila Land rover.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 33 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 143 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe.

PROMETNA VARNOST
Kršitelju zasegli avtomobil
Policisti postaje prometne policije Novo mesto so popoldne na cesti med Podturnom in Črnomljem ustavljali voznika osebnega avtomobila Land rover.
Voznik ni upošteval znakov policistov, s katerimi so ga ustavljali, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo in storil več kršitev cestno prometnih predpisov. Vozil je z neprilagojeno hitrostjo in po nasprotnem smernem vozišču, preko neprekinjene ločilne črte je prehiteval avtobus in z vožnjo ogrožal ostale udeležence v prometu. Kasneje je zapeljal na gozdno cesto in vozilo ustavil. Policisti so med postopkom ugotovili, da 53-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj mu je zaradi hujših kršitev predpisov na podlagi sklepa sodišča prenehalo veljati že v letu 2010. Avtomobil Land rover so mu zasegli, na sodišče naslovili obdolžilni predlog in zaradi številnih kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog v višini 2680 evrov.



KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine
V noči na 3. 1. je v okolici Mirne Peči nekdo iz odklenjene garaže odtujil meso in kuhinjske nože. Lastnika je oškodoval za 300 evrov.
V kraju Češnjevek na območju Trebnjega je popoldne neznanec izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je zlat nakit in lastnike oškodoval za več tisoč evrov.
Popoldne je v Dolenji vasi pri Mirni Peči nekdo skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar in verižico. Lastnica ocenjuje, da je oškodovana za 200 evrov.
Krški policisti so bili v večernih urah obveščeni o vlomu v okolici Krškega. Storilec naj bi v času odsotnosti stanovalcev vlomil v stanovanjsko hišo, vendar ni ničesar odtujil. Okoliščine policisti še preiskujejo.