blaz svab Svet24.si

Blaž Švab je razkril, zakaj je o svoji bolezni ...

navijači Dobra karma

Duše pokojnikov so zdaj navijači na tekmi

princ harry, meghan markle, zaroka Svet24.si

Dovolj kraljevskega kiča: Harry in Meghan bosta ...

primož kastelic in dedek Svet24.si

Izbrali ste gasilca junaka: to je Primož ...

Severina Dobra karma

Severina: sreče v ljubezni nima, niti je ne bo ...

danijel promo Njena.si

Danijelovi družini je težko pri srcu

bitka v areni Njena.si

Preobrat na Kmetiji: Vodil igro, nato je sledil ...

Kronika Brežice/Vinica/Metlika

Skozi naselje vozil kot po avtocesti

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
26.06.2018 16:16

Brežiški policisti so v soboto, 23. junija izvajali meritve hitrosti z laserskim merilnikom v Krški vasi, kjer je hitrost omejena na 50 km/h. Ustavili so voznika osebnega avta Volkswagen amarok, kateremu so izmerili hitrost 112 km/h.

Med postopkom so ugotovili, da je kršitelj vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,88 miligramov alkohola.
Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa za omenjene kršitve določa globo v višini najmanj 2400 evrov in 36 kazenskih točk.

Vozili pod vplivom alkohola


Policisti na mejnem prehodu Vinica so 23. 6. zvečer zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus vozniku osebnega avtomobila iz Hrvaške. 61-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,59 miligramov alkohola, so odvzeli prostost, ga pridržali in privedli v postopek na pristojno sodišče.

V noči na 24. 6. so policisti PP Metlika v kraju Krivoglavice odredili preizkus alkoholiziranosti 61-letnemu vozniku osebnega avtomobila. Kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj se mu zaradi kršitev izvršuje ukrep prepovedi vožnje, je imel v litru izdihanega zraka 1,03 miligramov alkohola. Mercedes so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pijan kršitelj grozil policistu
Policisti PP Brežice so bili v nedeljo zvečer obveščeni, da naj bi voznik osebnega avtomobila na parkirnem prostoru v Brežicah trčil v avtomobil in odpeljal s kraja nesreče. Na podlagi opisa vozila so pobeglega voznika izsledili v bližini Čateža ob Savi in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 54-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 1,26 miligramov alkohola. Med postopkom je kršitelj žalil policista in mu grozil, da ga bo ubil. Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov in javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog. Policisti nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja grožnje in bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.