mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Novo mesto

Spretna goljufa

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.10.2012 12:28

Novomeški policisti so bili obveščeni o dveh tujcih, ki sta z menjavo denarja v prodajalnah ogoljufala osebje. Tujka in tujec sta vsaj v treh prodajalnah z namenom goljufije pri menjavi denarja za manjše bankovce ogoljufala zaposlene. Ti so šele po njunem odhodu ugotovili, da sta jih ogoljufala za 700 evrov.

Novomeški policisti so takoj po prejetem obvestilu o goljufijah pričeli z aktivnostmi za izsleditev osumljencev. Na parkirnem prostoru trgovskega centra v Novem mestu so opazili BMW angleških registrskih tablic, v katerem sta bila tujca, ki sta ustrezala opisu osumljencev. 22-letni državljanki Romunije in 27-letnemu državljanu Romunije so odvzeli prostost in ju pridržali.

S kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj goljufij so ju privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor. Policisti nadaljujejo s preiskavo, saj naj bi osumljenca na enak način izvrševala goljufije v več krajih v Sloveniji. Ugotovili so, da sta istega dne skušala ogoljufati tudi osebje drugih treh prodajaln in bančne ustanove, vendar so uslužbenci menjavo denarja zavrnili. Policisti so osumljencema zasegli okoli 12.000 evrov. Del denarja sta imela pri sebi, del pa skritega v avtomobilu.