reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Novo mesto

Štirje na sedežih, dva v prtljažniku

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
25.09.2019 08:39

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 52 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 230 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.

Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.


MEJNE ZADEVE IN TUJCI
Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo



Okoli 23.30 so policisti v okolici Semiča med opravljanjem nalog varovanja državne meje ustavili osebni avtomobil Volkswagen bora bosanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 21-letni državljan Bosne in Hercegovine v vozilu prevaža štiri državljane Bangladeša, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Še dva državljana Bangladeša so odkrili v prtljažniku avtomobila. 21-letnemu osumljencu kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost in ga pridržali. S kazensko ovadbo ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s šestimi državljani Bangladeša še niso zaključeni.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Rožanec, Ručetna vas, Gornje Laze in Semiča izsledili in prijeli 14 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z desetimi državljani Pakistana in štirimi državljani Alžirije še potekajo.