Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika Mb

Tožilka je kradla

Piše: Radio Krka. Požareport, Zurnal24

Čas objave:
22.11.2012 08:06

V mariborskem Europarku naj bi med krajo šala zalotili okrožno državno tožilko, poroča Požareport.si.

Zapisali so, da naj bi se tatvina zgodila pred tremi dnevi v trgovini Peek & Cloppenburg v mariborskem Europarku. Med krajo šala naj bi zalotili okrožno državno tožilko. Po dogodku naj bi prišli tudi policisti, po poročanju portala pa vodstvo Europarka vztraja pri kazenski ovadbi.

Iz mariborskega Evroparka pa so danes sporočili in opozorili, da slednje ne drži. Kot so zapisali "vodstvo mariborskega Europarka nima pristojnosti o tem odločati, saj je Prodajalna Peek & Cloppenburg le ena izmed 120 prodajalen, ki so najemnice v mariborskem nakupovalnem središču Europark in ob takšnih dogodkih vodstvo vsake prodajalne sprejema avtonomno odločitve povezane z morebitnimi postopki."


Tožilstvo že seznanjeno

Za pojasnila so se v redakciji Žurnala obrnili na Policijsko upravo Maribor, kjer pa jim zaradi določil zakona o varstvu osebnih podatkov niso mogli odgovoriti.

Bolj zgovorni so bili na vrhovnem državnem tožilstvu. Sporočili so, da je bilo tožilstvo "danes seznanjeno, da je bila zoper državno tožilko na Okrožnem državnem tožilstvu Maribor vložena kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja tatvine". O ovadbi bo pristojni državni tožilec odločal skladno z zakonom, vrhovno državno tožilstvo pa v tem trenutku proučuje pogoje za uvedbo morebitnega disciplinskega postopka zoper tožilko, so dodali.