Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika Novo mesto

Trebnje: Pobegnil s kraja nesreče

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.11.2012 11:37

Trebanjski policisti so izsledili 29-letnika, ki je povzročil nesečo in pobegnil. Črnomaljski pa so prijeli 26-letnico, ki je vlamljala v brunarico.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 45 nujnih primerih. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda. Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog, ponarejanja listin, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, sprožitve signalno varnostne naprave, povoženja divjadi, zgostitev prometa in ovir na vozišču.

Izsledili pobeglega voznika

Trebanjski policisti so bili 8. 11. nekaj pred polnočjo obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Neznani voznik naj bi trčil v osebni avtomobil voznice in s pospešeno hitrostjo pobegnil s kraja nesreče. Na podlagi opisa vozila in smeri bega so policisti v Slovenski vasi izsledili 29-letnega voznika in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,95 miligramov alkohola. Izdali so mu plačilni nalog zaradi pobega s kraja prometne nesreče in nepravilne strani vožnje. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Zakon o pravilih cestnega prometa za omenjene kršitve določa globo v višini najmanj 1720 evrov, kršitelju se izreče tudi 18 kazenskih točk.

Črnomaljski policisti prijeli vlomilko


8. 11. okoli 14. ure je občan črnomaljske policiste obvestil o sumljivih neznancih, ki naj bi iz vozila opazovali stanovanjske hiše. Policisti so takoj odšli na kraj in opazili osumljence, ki so vlamljali v brunarico. Kljub temu, da so storilci skušali pobegniti z osebnim avtomobilom, so jih policisti kmalu izsledili. 26-letni vlomilki iz okolice Črnomlja so zasegli orodje, s katerim je vlamljala in ukradeno bakreno cev, dolgo osem metrov. Policisti bodo osumljenko ovadili zaradi kaznivega dejanja velike tatvine.

Vlomi in tatvine


V občini Mokronog – Trebelno je v noči na 8. 11. nekdo iz gospodarskega poslopja odtujil 22 zajcev in lastnika oškodoval za okoli 300 evrov.

Med 7. 11. in 8. 11. je v Črnomlju neznanec vstopil v objekt, kjer je prerezal in odtujil okoli 110 metrov električnih vodnikov. Podjetje, ki je imelo v preteklosti v objektu proizvodne prostore, je oškodovano za okoli 5000 evrov.

V okolici Trebnjega so 6. 11. neznanci vstopili v odklenjeno stanovanjsko hišo in v pogovoru zamotili starejšo oškodovanko. Ta je včeraj policiste obvestila, da so ji neznanci odtujili 170 evrov.

Na parkirnem prostoru v Dolenjskih Toplicah je nekdo 8. 11. popoldan vlomil v osebni avtomobil in s prednjega sedeža odtujil nahrbtnik. Lastnik ocenjuje škodo na okoli 300 evrov.

V Šmarjeških Toplicah je neznanec oškodovanki iz vozička ukradel nahrbtnik z mobilnim telefonom, dokumenti in osebnimi predmeti.