ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Metlika/Ljubljana

V Metliki vinjen voznik trčil v ograjo na meji

Piše: STA

Čas objave:
07.03.2019 11:20

Policisti so imeli včeraj kar nekaj dela z vinjenimi vozniki. Na mejnem prehodu v Metliki je vinjen 50-letni državljan Hrvaške trčil v betonsko varovalno ograjo ob nadzornih kabinah. V Škofljici pa je 46-letnik, ki je kazal znake vinjenosti, najprej zavrnil strokovni pregled, nato pa odrinil policista in se začel nedostojno vesti.

Hrvaški voznik je na mejni prehod Metlika pripeljal okoli 18. ure z avtomobilom nemških registrskih oznak, pri tem pa trčil v betonsko varovalno ograjo ob nadzornih kabinah. Ker je kazal očitne znake vinjenosti, so policisti zanj odredili alkotest, ki je pokazal 0,73 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje, danes pa ga bodo privedli k sodniku za prekrške, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto.

V Škofljici pa so zvečer policisti pri nadzoru prometa ustavili 46-letnega voznika osebnega vozila, ki je prav tako kazal očitne znake vinjenosti. Ker je kljub jasnim navodilom policistov alkotest večkrat opravil nepravilno, so zanj odredili strokovni pregled, ki ga je zavrnil, nato pa je odrinil policista in se začel nedostojno vesti. Ker se ni umiril, so mu policisti odvzeli prostost in zanj odredili pridržanje. Zoper njega bodo podali obdolžilni predlog, so sporočili s PU Ljubljana.