Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Novo mesto

V nekaj urah v Novem mestu in okolici ustavili 8 pijanih voznikov

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
04.02.2019 12:04

Štirje policisti Posebne skupine za nadzor prometa PPP Novo mesto so v soboto med preverjanjem psihofizičnega stanja voznikov motornih vozil le v nekaj urah v Novem mestu in okolici ustavili osem voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola.

Vsem so začasno odvzeli vozniška dovoljenja, petim so zaradi vožnje pod vplivom alkohola izdali plačilne naloge za 600 oziroma 900 evrov in jim izrekli po 8 oziroma 16 kazenskih točk, zoper tri, ki so
imeli v litru izdihanega zraka več kot 0,52 miligramov alkohola, pa so na sodišče naslovili obdolžilni predloge. Za slednje Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se jim za prekršek izreče globo najmanj 1200 evrov in 18 kazenskih točk. Šest pijanih voznikov so ustavili v Novem mestu. Štirje med njimi so imeli v litru izdihanega zraka med 0,30 in 0,50 miligramov alkohola, pri enemu so izmerili 0,58 miligramov in pri enem 1,15 miligramov alkohola. Voznik, ki so ga ustavili v Gabrju je imel v litru izdihanega zraka 1,03 miligramov alkohola, kršitelj v Petelinjeku pa 0,32 miligramov
alkohola.

Pijan povzročil nesrečo in razgrajal v bolnišnici
1. 2. nekaj po 19. uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v kraju Podgora, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v stanovanjsko hišo. Opravili so ogled in ugotovili, da je 39-letni voznik zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v stanovanjsko hišo. Lažje poškodovanega voznika, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,74 miligramov alkohola, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Že kmalu pa so jih na pomoč poklicali iz bolnišnice, 39-letni moški je kršil javni red in mir, kričal in se nedostojno vedel do osebja bolnišnice. Policisti so zoper njega uporabili prisilna sredstva in ga obvladali. Zaradi kršitev javnega reda in miru in cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Povzročil nesrečo in grozil policistom
Trebanjski policisti so bili 2. 2. okoli 19.30 obveščeni o prometni nesreči na cesti med krajema Sela pri Šumberku in Replje. Voznik naj bi na nepreglednem delu ceste in ob zmanjšani vidljivosti vozil vzvratno in trčil v avtomobil 47-letne voznice. Po nesreči je voznik osebnega avtomobila pobegnil s kraja. Policisti so ga na podlagi opisa vozila izsledili. Med postopkom je 54-letni kršitelj z nožem grozil policistom. Zoper njega so uporabili prisilna sredstva, mu odvzeli nož, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče in na tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Sredi dneva skozi naselje prehitro in pod vplivom alkohola
Policisti PP Brežice so 3. 2. okoli 12. ure izvajali meritve hitrosti v naselju Spodnja Pohanca, kjer je največja dovoljena hitrost 50 km/h. Ustavili so voznika osebnega avtomobila, ki je vozil s hitrostjo 70 km/h in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,60 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi kršitve so mu izdali plačilni nalog v višini 250 evrov in izrekli stransko sankcijo treh kazenskih točk. O vožnji pod vplivom alkohola bodo seznanili sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se kršitelju izreče globa v višini 1200 evrov in 18 kazenskih točk.



Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola
Novomeški policisti so bili 2. 2. nekaj pred 20. uro obveščeni, da je v Novem mestu voznik osebnega avtomobila znamke BMW na parkirnem prostoru prodajalne trčil v stebriček in odpeljal s kraja. 41-letnega voznika so policisti izsledili in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. V litru izdihanega zraka je imel 0,84 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah seznanili sodišče.

Pridržali voznico
Krški policisti so 3. 2. okoli 5.30 med kontrolo prometa v Krškem ustavili voznico osebnega avtomobila in ji zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Kršiteljici, ki je imela v litru izdihanega zraka 0,74 miligramov alkohola, so odvzeli prostost in jo odpeljali v prostore za pridržanje. O kršitvi bodo seznanili pristojno sodišče.

Prometna nesreča v Gorenji Brezovici
V noči na 4. 2. je občan policiste obvestil, da se je nekdo z vozilom zaletel v njegovo stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov naj bi voznik osebnega avtomobila zaradi
neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v kaniti zid ob hiši. Lažje poškodovanega 38-letnega moškega so reševalci odpeljali v bolnišnico in mu oskrbeli lažje poškodbe. Policisti so odredili strokovni pregled vozniku, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Okoliščine nesreče še preiskujejo in bodo z ugotovitvami seznanili sodišče.

Prometna nesreča v Vrčicah
2. 2. dopoldne se je zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v Vrčicah. Črnomaljski policisti so ugotovili, da je nesrečo povzročila 44-letna voznica, ki je zaradi vožnje po levem smernem vozišču trčila v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 57-letni voznik. Lažje poškodovano voznico so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti so med postopkom ugotovili, da 57-letni udeleženec prometne nesreče nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil znamke Audi so mu zasegli in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.