Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika Novo mesto

V nesreči hudo poškodovan kolesar

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
09.10.2019 10:03

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 59 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 255 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval kolesar in enajst prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

V Šentjerneju so pridržali voznika, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,82 miligramov alkohola. Posredovali so zaradi enajstih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vloma in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST
V nesreči hudo poškodovan kolesar
Policisti PP Šentjernej so bili nekaj po 10.30 obveščeni o prometni nesreči z udeležbo kolesarja in voznika osebnega avtomobila pri Škocjanu. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 52-letni voznik osebnega avtomobila, ki je pri vključevanju na prednostno cesto odvzel prednost 37-letnemu kolesarju, ki je pravilno pripeljal iz smeri Zbur. Hudo poškodovanega kolesarja so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo po zaključeni preiskavi zoper povzročitelja nesreče na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

KRIMINALITETA


Vlom
V okolici Krškega je med 11. in 22. uro nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit. Lastnica ocenjuje, da je oškodovana za 400 evrov.


MEJNE ZADEVE IN TUJCI
Poskus izmika mejni kontroli
Na mejni prehod Obrežje je okoli 19. ure na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila ter v tovornem delu našli pet državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Dobliče, Bistrica, Stranska vas pri Semiču, Črnomelj in Mirna Peč izsledili in prijeli 55 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s 50 državljani Pakistana, tremi državljani Afganistana, državljanom Egipta in državljanom Indije še niso zaključeni.