mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Novo mesto

V nesreči huje poškodovan voznik osebnega avta

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
30.05.2018 07:54

Novomeški policisti so bili včeraj obveščeni o prometni nesreči na lokalni cesti v kraju Župnca. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 24-letni voznik osebnega avtomobila vozil v smeri proti Ždinji vasi.

V ovinku je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal levo in trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 29-letni voznik. Povzročitelj se je v nesreči huje poškodoval, 29-letni voznik pa je utrpel lažje poškodbe.


Nezakonito prestopili državno mejo
Policisti Policijske uprave Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju policijskih postaj Črnomelj in Brežice izsledili in prijeli 13 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Na območju Sinjega vrha so prijeli dva državljana Alžirije na območju Miličev tri državljane Sirije, na območju Preloke štiri državljane Sirije in državljana Maroka in na območju kraja Dvorce tri državljan.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj intervenirali v 37 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 140 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je ena oseba huje poškodovala, prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Sevnici so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj tatvin. Posredovali so zaradi požarov in nezakonitih prehodov državne meje.