Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Kronika Posavje/Bela krajina

V nesreči huje poškodovana kolesarka

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
21.08.2018 09:02

O prometni nesreči z udeležbo voznice osebnega avtomobila in kolesarke so bili policisti obveščeni 18. 8. nekaj po 18. uri.

Opravili so ogled in ugotovili, da je 67-letna voznica osebnega avtomobila vozila iz smeri Tržišča proti Boštanju. Pri naselju Laze je zapeljala na levo smerno vozišče in trčila v 59-letno kolesarko, ki je pravilno pripeljala iz nasprotne smeri. Kolesarka je po trčenju padla in se huje poškodovala. Policisti bodo po zaključeni preiskavi zoper povzročiteljico nesreče na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Poškodovana motorista
19. 8. nekaj pred 18. uro je v Vinici 44-letni motorist iz Španije zaradi nepravilnega prehitevanja trči v tovorno vozilo, ki ga je vozil 34-letni voznik. V nesreči se je motorist lažje poškodoval. Uro kasneje so policisti prav tako obravnavali prometno nesrečo z udeležbo motorista pri Črnomlju.
63-letni motorist je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem, padel in se lažje poškodoval. Obema povzročiteljema nesreče so policisti izdali plačilni nalog.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja


Med kontrolo prometa v Krškem so policisti 18. 8. ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen golf. Ugotovili so, da 50-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 0,85 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah seznanili pristojno sodišče.

Brežiški policisti so v noči na 19. 8. v Velikih Malencah zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus vozniku osebnega avtomobila. 41-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,85 miligramov
alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Kršitelj je med postopkom policistom grozil, zato nadaljujejo s preiskavo in bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Nezakonito prestopili državno mejo
Policisti so med 17. 8. in 20. 8. pri opravljanju nalog varovanja državne meje na območju Bele krajine in Posavja izsledili in prijeli 53 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci, 40
državljani Pakistana, štirimi državljani Afganistana, tremi državljani Iraka in šestimi državljani Irana še niso zaključeni.