reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika Kostanjevica na Krki/Mrtvice

V nesreči huje poškodovani dve osebi

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
05.04.2019 10:25

Nekaj po 14. uri so bili policisti obveščeni o hudi prometni nesreči na cesti med Boštanjem in Radečami. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo zaradi nepravilnega prehitevanja povzročil 64-letni voznik osebnega avtomobila.

Ob prehitevanju tovornega vozila je zavil desno in najprej trčil v zadnji del priklopnega vozila, potem pa čelno še v avtomobil 18-letnega voznika, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. V nesreči se je huje poškodovala 66-letna potnica v vozilu 64-letnega voznika. Reševalci so v bolnišnico odpeljali tudi povzročitelja, 58-letno potnico iz njegovega vozila in 18-letnega voznika. Vsi so lažje poškodovani.

Med kontrolo prometa v Mrtvicah so policisti PP Krško v noči na 5. 4. ustavili voznika kombija in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 53-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 1,66 miligramov alkohola (3,5 g/kg). Nevarnega voznika so izločili iz prometa, vozilo so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V Kostanjevici na Krki pa so odredili preizkus alkoholiziranosti 38-letnemu vozniku. Kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,68 miligramov alkohola, so odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. O kršitvi so z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.