Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Novo mesto

V prometni nesreči udeležena peška

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
21.11.2018 13:25

Na Ljubljanski cesti v Novem mestu, se je včeraj okoli 18.30 ure zgodila prometna nesreča. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 23-letni voznik osebnega avta na prehodu za pešce trčil v mladoletno peško, ki je pravilno prečkala cesto.

Lažje poškodovano peško so oskrbeli v novomeški bolnišnici. Policisti so povzročitelju nesreče zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Vlomi in tatvine

V Šmarjeških Toplicah je v noči na 21. 11. nekdo vlomil v prostore prodajalne in odtujil denar. Policisti okoliščine še preiskujejo, po prvih ugotovitvah pa je z vlomom in tatvino povzročil za okoli 1400 evrov škode.

Med 19. 11. in 20. 11. je v naselju Drušče na območju Sevnice neznanec vlomil v gospodarski objekt ob nedograjeni stanovanjski hiši. Odtujil je vrtni traktor, motorno žago in električno ročno orodje. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 20.000 evrov.

Poskus izmika mejni kontroli

Včeraj v popoldanskih urah je na mejni prehod Obrežje, na vstop v Slovenijo, pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila. V tovornem delu so našli tri tujce, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce, ki so se izrekli za državljane Bangladeša, so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Prijeli posrednika in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Policisti Policijske postaje Črnomelj so med opravljanjem nalog varovanja državne meje pri kraju Zabukovje ustavili osebni avtomobil nemških registrskih oznak. Ugotovljeno je bilo, da so v vozilu trije državljani Sirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo in voznik in sopotnik, državljana Sirije z dovoljenjem za prebivanje v Nemčiji, ki sta tujce počakala in jih nameravala prepeljati v notranjost države. Tri državljane Sirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo, bodo policisti predali hrvaškim varnostnim organom. oba posrednika pa bodo privedli k preiskovalnemu sodniku s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države.