Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika Novo mesto

V tovornjaku odkrili šest tujcev

Piše: PU NM

Čas objave:
15.01.2018 14:10

Na mejnem prehodu na Obrežju so policisti v tovornem delu tovornjaka odkrili pet državljanov Afganistana in državljana Pakistana.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 98 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 409 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila štirim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 17-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj drzne tatvine, groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu in sprožitev signalno varnostnih naprav.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Poskusi izmika mejni kontroli
Na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje je 12. 1., na vstop v Slovenijo, pripeljal voznik tovornega vozila iz Srbije, ki je v Francijo prevažal pohištvo. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila. V tovornem delu so našli šest tujcev, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli in nedovoljeno vstopiti v Slovenijo. Pet državljanov Afganistana in državljana Pakistana so predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti PMP Obrežje so 13. 1. popoldne na območju mejnega prehoda izsledili in prijeli državljana Kosova, ki se je peš skušal izogniti mejni kontroli. Tujca so prevzeli hrvaški varnostni organi.

PROMETNA VARNOST

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola
Trebanjske policiste je 12. 1. občan obvestil o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi vijugal po vozišču. Ob prihodu na kraj so ugotovili, da je 41-letni voznik povzročil prometno nesrečo, saj je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča trčil v robnik. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,76 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Zasegi vozil
Med kontrolo prometa v Metliki so policisti 12. 1. v jutranjih urah ustavili voznika osebnega avtomobila Škoda fabia. Med postopkom so ugotovili, da 49-letni voznik vozi pod vplivom alkohola in nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj se mu izvršuje ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Kršitelj med postopkom ni upošteval ukazov policistov in ni izročil ključev vozila, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V Boštanju so policisti v petek popoldne zasegli avtomobil 64-letnemu vozniku, ki je vozil pod vplivom alkohola in nima veljavnega vozniškega dovoljenja.


Policisti Policijske postaje Dolenjske Toplice so med kontrolo prometa v kraju Loke v petek ustavili voznika osebnega avtomobila Citroen xara.
54-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,30 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine
V Stranski vasi je 12. 1. popoldne nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zvočno komponento. Lastniku je povzročil za okoli 1500 evrov škode.

Med 12. 1. in 13. 1. je v kraju Črešnjice neznanec skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit. Škode je za okoli 2000 evrov.

Z dvorišča stanovanjske hiše v kraju Bukošek je med 30. 12. in 13. 1. nekdo odtujil lahki priklopnik znamke TPV, srebrne barve, z registrsko tablico KK RE-432. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 500 evrov.

13. 1. popoldne sta v Črnomlju dva neznanca oškodovanki odtujila torbico z dokumenti vančno kartico in denarjem. Po tatvini sta osumljenca pobegnila.

V kraju Dobindol je 13. 1. pozno popoldne nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je nakit in lastnike oškodoval za 700 evrov.

V noči na 14. 5. je v Dobindolu neznanec vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil sef z zlatnino, dokumenti in ključi vozila. V času vloma so bili stanovalci odsotni, škode pa je za okoli 6000 evrov.

V noči na 15. 1. je na ulici Slavka Gruma v Novem mestu neznanec vlomil v lokal in odtujil okoli 600 evrov. Okoliščine policisti še preiskujejo.