Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Novo mesto

V Žabji vasi trčil v peško

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.11.2012 11:22

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 29 nujnih primerih. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodovala peška in dve prometni nesreči, v katerih je nastala materialna škoda.

Kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli osebni avtomobil. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, nezakonitega lova, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara, sprožitve signalno varnostne naprave, povoženja divjadi, zgostitev prometa in ovir na vozišču.

Trčil v peško
20. 11. nekaj pred 13. uro se je zgodila prometna nesreča v semaforiziranem križišču v Žabji vasi. 24-letni voznik osebnega avtomobila je pripeljal po Šentjernejski cesti in v križišču zavijal na Belokranjsko cesto. Na označenem prehodu za pešce je trčil v 15-letno peško, ki je prehod prečkala ob zeleni luči na semaforju. Peška je padla in se lažje poškodovala. Policisti so povzročitelju nesreče izdali plačilni nalog.

Prehiter brez vozniške
Brežiški policisti so 20. 11. nekaj po 13. uri opravljali meritve hitrosti v kraju Čatež ob Savi in zaradi prekoračitve dovoljene hitrosti ustavili 43-letnega voznika osebnega avtomobila Renault megane. Med postopkom so ugotovili, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Osebni avtomobil so mu zasegli, mu izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

58-letnik iz Črnomlja nasilen do partnerke
20. 11. popoldan so črnomaljski policisti posredovali zaradi nasilja v družini v okolici Črnomlja. Ugotovili so, da je pijan 58-letni moški izvajal fizično in psihično nasilje nad partnerko. Nasilnež jo je pretepal, jo poškodoval po glavi, ji grozil, da jo bo ubil in preprečeval, da bi poiskala pomoč. Policisti so mu izrekli prepoved približevanja žrtvi, zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njeno življenje, osebno varnost in svobodo. V preteklosti so moškega že obravnavali zaradi kaznivih dejanj in prekrškov z elementi nasilja. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivih dejanj nasilja v družini in lahke telesne poškodbe.


Tatvine in vlomi
19. 11. je v Šmarjeti nekdo skozi odprto okno vstopil v stanovanjsko hišo in odtujil 700 evrov.

Med 12. 11. in 20. 11. je v Semiču nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil televizijski sprejemnik in več kosov oblačil. Oškodovanec ocenjuje škodo na okoli 5400 evrov.

V okolici Šentjerneja je v noči na 20. 11. neznanec vlomil v garažo stanovanjske hiše in odtujil traktorski priključek in več kosov orodja. Škode je za okoli 600 evrov.

Eksplozija plina, škode za 3 tisočake
Trebanjski policisti so bili 20. 11. nekaj pred 22. uro obveščeni o požaru v stanovanjski hiši, v okolici Trebnjega. V požaru ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za okoli 3000 evrov škode. Po prvih ugotovitvah je prišlo do eksplozije plina zaradi uhajanja plina iz poškodovane cevi plinske jeklenke. Policisti bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.