nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Kronika

Včeraj je bilo pestro dogajanje na interventni številki 112

Piše: R.K.

Čas objave:
12.02.2022 09:49

Tehnični posegi, požari, sodelovanje metliških in karlovških gasilcev, v Višnji gori je na tirih obtičal vlak.

Včeraj Ob 12.04 je v naselju Kamanje, Republika Hrvaška, gorelo ostrešje stanovanjskega objekta. Na zaprosilo Javne vatrogasne postrojbe Karlovac so bili za pomoč aktivirani gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Metlika. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Metlika so skupaj z gasilci dobrovoljnog vatrogasnog društva Kamanje požar omejili in pogasili ter s termovizijsko kamero pregledali objekt. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.
Nekaj minut čez pol tretjo sta na Ljubljanski cesti v Kočevju ob železniški progi gorela podrast in grmičevje. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Kočevje so pogasili požar na površini petsto kvadratnih metrov. Isti čas je v naselju Hudo, v občini Novo mesto, gorela suha trava, grmičevje in podrast na površini okoli enega hektarja. Požar so pogasili gasilci Gasilsko-reševalnega centra Novo mesto in Prostovoljnega gasilskega društva Kamence.
Ob 14.48 so na Radni v občini Sevnica, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica posredovali na klic osebe za odpiranje osebnega vozila. Ko so prispeli na kraj, voznika ni bilo nikjer, zato tehničnega posega niso opravili.  Že slabo uro kasneje (ob 15.52 uri) pa so isti gasilci v Naselju heroja Maroka v Sevnici s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja v večstanovanjskem objektu, v katerem je na tleh ležala onemogla oseba. Onemoglo osebo so na kraju oskrbeli reševalci Nujne medicinske pomoči Sevnica. Gasilci so tudi nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu osebe v reševalno vozilo. Oseba je bila prepeljana v Zdravstveni dom Sevnica.
Ob 17.55 so v Ponikvah v občini Dobrepolje, zagorele saje v dimniški tuljavi stanovanjske hiše. Gasilci Prostovoljnih gasilskih društev Videm in Ponikve so ogenj pogasili, očistili dimnik ter opravili pregled z termovizijsko kamero. Odsvetovali so kurjenje do prihoda dimnikarske službe.
Ob 18.07 sta v ulici Ob potoku v občini Novo mesto, goreli suha trava in podrast. Gasilci Gasilsko-reševalnega centra Novo mesto in Prostovoljnega gasilskega društva Šmihel pri Novem mestu so pogasili požar na površini okoli tri četrt hektarja. Isti čas so zagoreli suha trava, grmičevje in podrast nad Poganško ulico v Novem mestu. Požar na površini okoli sto kvadratnih metrov so pogasili gasilci Gasilsko-reševalnega centra Novo mesto in Prostovoljnega gasilskega društva Šmihel pri Novem mestu.
Ob 21.05 so na Metliški cesti v Semiču gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Semič z uporabo lestve skozi balkonska vrata vstopili v stanovanje stanovanjskega bloka ter policiji in reševalcem Nujne medicinske pomoči Črnomelj omogočili vstop do osebe, ki je potrebovala pomoč.
Ob 21.12 je v bližini železniške postaje v Višnji Gori obstal vlak. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Višnja Gora so nudili pomoč potnikom pri sestopu in jih pospremili na varno do železniške postaje. Vlak je ostal na tirih zaradi okvare na progi.