michel de montaigne Svet24.si

Našli posmrtne ostanke velikega renesančnega ...

PLANETI Dobra karma

Po 500 letih na nebu spet usodna konjukcija med ...

knjige Svet24.si

Predlog znižanja DDV za knjige podpirajo vsi ...

temperatura, trend, segrevanje Svet24.si

Slovenija se segreva hitreje od svetovnega ...

zmaj Dobra karma

'Živalske' vaje za organe: tiger nam krepi jetra,...

adrijana lucija in tanja Njena.si

Tekmovalke Kmetije postale žrtve spolnega ...

martina miki tanja Njena.si

Miki Šarac očaral z mladostnim videzom

Kronika Sevnica/Brežice/Črnomelj

Vlomilcem ni prevroče

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
08.08.2018 10:25

V kraju Osredek pri Hubajnici, v občini Sevnica, je v noči na torek nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in odtujil kaminsko peč, vrtalnik in zamrznjeno meso. Lastnika je oškodoval za 600 evrov. V Brežicah je neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev, ki so na dopustu in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah naj bi odtujil zlat nakit, okoliščine pa policisti še preiskujejo.

Črnomaljski policisti so sinoči nekaj po 19. uri med kontrolo prometa v Črnomlju ustavili voznika osebnega avta Mercedes. Med postopkom so ugotovili, da 24-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vlitru izdihanega zraka pa je imel 0,80 miligramov alkohola. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem sta bili nameščeni različni registrski tablici, ki ne pripadata vozilu. Avtomobil so mu zasegli, izdali plačilni nalog in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.


 Nezakonito prestopili državno mejo
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Policijske postaje Črnomelj izsledili in prijeli 15 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z državljani
Pakistana, Iraka in Nepala še niso zaključeni.