Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Novo mesto

Vlomilci in tatovi spet na delu

Piše: A.D.

Čas objave:
17.04.2018 12:40

V zadnjih dneh so bili novomeški policisti obveščeni o več primerih tatvin iz stanovanjskih hiš. Z ogledi krajev kaznivih dejanj in na podlagi zbranih obvestil je bilo ugotovljeno, da so storilci v večini primerov izkoristili krajšo odsotnost stanovalcev in skozi odklenjena ali odprta vrata vstopili v hiše ali druge objekte in odtujili predmete.

V noči na ponedeljek, je v okolici Trebnjega nekdo iz garaže stanovanjske hiše odtujil tri motorne žage in kosilnico in povzročil za okoli 1500 evrov  škode. Vrata garaže je odklenil s ključi, ki so bili v ključavnici.

Včeraj dopoldne je na Delavski ulici v Krškem nekdo izkoristil odsotnost oškodovanke in skozi vrata vstopil v hišo. Pregledal je prostore, odtujil zlat nakit in denar in lastnico oškodoval za 400 evrov.

V kraju Dobrova je včeraj popoldne neznanec izkoristil odsotnost oškodovanke, ki je opravljala dela na vrtu in skozi odklenjena vrata vstopil v stanovanjsko hišo. Odtujil je torbico z dokumenti, bančno
kartico in denarjem in povzročil za 300 evrov škode.



V kraju Veliki Lipovec, v občini Žužemberk,  je včeraj med 6. in 17. uro nekdo skozi odprta balkonska vrata vstopil v stanovanjsko hišo, preiskal prostore in odtujil zlat nakit in denar. Povzročil je za 5.700 evrov škode.

Občanom policisti svetujejo, da tudi v primeru krajše odsotnosti, ko gredo na primer na sprehod ali opravljajo dela na bližnjem vrtu, skrbno zapirajo okna in zaklepajo vrata stanovanjskih hiš. Ključe naj imajo pri sebi in jih ne puščajo na "skritih mestih" pod predpražnikom ali cvetličnim lončkom.

Storilci v hiše vstopajo ali vlamljajo v času, ko so stanovalci odsotni, zato najverjetneje opazujejo njihovo gibanje in navade in odsotnost izkoristijo za izvedbo kaznivega dejanja. Občanom svetujejo, da so pozorni
na neznana vozila in sumljive osebe, ki se pojavljajo v njihovem okolju in bi si lahko ogledovali hiše in se tako pripravljali na izvrševanje kaznivih dejanj. Podatke o sumljivih osebah in vozilih naj takoj sporočijo na interventno številko policije 113. Policisti se bodo odzvali in storili vse, da zagotovijo varnost in zaščitijo premoženje ljudi.

Policisti Policijske uprave Novo mesto sicer intervenirali v 44 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 189 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara.