Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Ljubljana

Voduškova že vložila ovadbe

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.04.2013 17:08

Pravni zastopniki nekdanje veleposlanice Nataše Vodušek so na okrožno državno tožilstvo vložili kazensko ovadbo zoper sodišče, tožilstvo in Žurnal24.

Razlog so objave časnika, da naj bi višje sodišče pritrdilo okrajnemu sodišču, ki je Voduškovo obsodilo na leto zapora, čeprav ta te sodbe še ni prejela.

"Žurnal24 je v času, ko naj bi višje sodišče odločalo o tej zadevi, dvakrat objavil informacije, ki jih je po zagotovilih odgovornega urednika Mateja Koširja dobil tako od tožilstva kot tudi od sodišča," je poudaril Vodušek. Po njegovih besedah je to nesprejemljivo in tudi kaznivo dejanje, saj ne Voduškova ne njeni zastopniki v odvetniški pisarni Čeferin še niso dobili nobene odločitve višjega sodišča.

Zato so pravni zastopniki Voduškove v njenem imenu danes vložili kazensko ovadbo zoper časnik in tudi zoper "tiste ljudi na tožilstvu oziroma sodišču, ki so dajali informacije v zvezi s tem ter s tem vplivali na potek odločanja sodnikov", je pojasnil Vodušek. Žurnal24 je namreč objavil informacije, ki jih "ne more niti imeti niti posedovati", meni.

Kot je pojasnil, je že sojenje na okrajnem sodišču potekalo pod medijskim pritiskom in so že takrat opozarjali na ponarejene dokaze ter konstrukt obtožnice. "Uporabili bomo vsa pravna sredstva, da dosežemo revizijo postopka, kot tudi zahtevali varstvo zakonitosti, saj verjamemo, da je še nekaj pravne države," je še poudaril Vodušek.

Žurnal24 je namreč poročal, da je ljubljansko višje sodišče v celoti potrdilo sodbo, s katero je bila Voduškova zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti obsojena na leto dni zapora. To pomeni, da bo Voduškova morala v zapor, navaja časnik.


Okrajno sodišče v Ljubljani je decembra 2011 Voduškovi izreklo leto dni zapora in prepoved vožnje avtomobila za šest mesecev. Tako je pritrdilo tožilstvu, da je Voduškova oktobra 2008 v Sarajevu ob povzročitvi prometne nesreče, v kateri je bil hudo poškodovan domačin Nijaz Zorlak, prevozila rdečo luč na semaforju in vozila pod vplivom alkohola.

Voduškova se je na sodbo pritožila, a je višje sodišče po poročanju časnika njeno pritožbo zavrnilo. Odločitev višjega sodišča bo sicer uradno znana šele, ko bo Voduškova prejela sodbo, a kot navajajo v časniku, so jim potrdili, da so sodbo z višjega sodišča odposlali v torek.

Prometna nesreča se je sicer zgodila 13. oktobra 2008, le nekaj ur pred obiskom takratnega predsednika Slovenije Danila Türka v BiH. Dogodek je v BiH sprožil burne odzive. Voduškovo so zaradi prometne nesreče na ministrstvu za zunanje zadeve poklicali na posvetovanja v Ljubljano, predsednik države pa jo je nato 19. decembra 2008 odpoklical.
Foto: Delo