Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Novo mesto

Voznik reševalnega vozila vozil pod vplivom alkohola

Piše: PU Novo mesto/A.D.

Čas objave:
10.05.2019 15:36

Novomeški policisti so 8. 5. okoli 17.20 ure dobili obvestilo občana o nevarni vožnji voznika reševalnega vozila, ki naj bi na avtocesti iz smeri Ljubljane proti Novemu mestu vijugal po vozišču, vozil 60 km/h in ogrožal ostale udeležence v prometu.

Policisti so se takoj odzvali, voznika izsledili in ga na varnem mestu ustavili. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so 53-letnemu vozniku odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,58 miligramov alkohola. O dogodku so obvestili njegovega delodajalca, ki je poskrbel za nadaljnji prevoz pacienta, ki je bil v vozilu in odvoz vozila. Kršitelju so odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo.
Voznik ni bil pridržan, saj si je zagotovil prevoz. O kršitvah pa bodo policisti z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Padec mopedista
Metliški policisti so bili včeraj nekaj po 15. uri obveščeni, da v zdravstvenem domu oskrbujejo moškega, ki naj bi padel z motorjem. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 19-letni voznik kolesa z motorjem vozil po
lokalni cesti iz Suhorja proti Dragomlji vasi. Pri vožnji po klancu navzdol je zaradi neprilagojene hitrosti na mokrem vozišču izgubil oblast nad mopedom, padel in se lažje poškodoval.

Vlomi in tatvine
V kraju Blato na območju Trebnjega je v noči na 9. 5. nekdo skozi okno vlomil v prostore društva in odtujil več pločevink piva. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1200 evrov škode.

Oškodovanec je policiste obvestil, da je med 10. 4. in 9. 5. neznanec v Ručetni vasi vlomil v počitniško hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 1000 evrov škode.