Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Murska Sobota

Zakaj je Dunajčan umrl?

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.11.2012 16:20

Vzrok smrti Dunajčana Oliverja D., ki so ga policisti v soboto zasledovali od Gradca in po 140 kilometrih prijeli pred madžarsko mejo, kmalu zatem pa je v bolnišnici umrl, bo znan šele po obdukciji.

Policisti zagotavljajo, da je bil njihov postopek korekten, v bolnišnici pa, da pri njih ni dobil nobenih pomirjeval.

Iz Splošne bolnišnice Murska Sobota so zaradi špekulacij, da je Dunajčan umrl potem, ko je v bolnišnici dobil pomirjevala, sporočili, da to ne drži in da po sprejemu ni dobil nobenih pomirjeval, po ugotovljenem odpovedovanju življenjskih funkcij pa je dobil le zdravila za oživljanje, ki so običajen del postopka.

"Pacient je ob sprejemu kazal znake zmedenosti, dezorientiranosti in agresivnosti, cianotičnosti, po manj kot petih minutah je začel izgubljati zavest in kazati znake izgube zavesti in vitalnih življenjskih znakov, po 45 minutah izvajanja postopka za oživljanje pa je bila ugotovljena smrt pacienta," so še zapisali.

Na Policijski upravi Murska Sobota pa sta dogodek predstavili slovenska in avstrijska policija. Direktor PU Murska Sobota Drago Ribaš je povedal, da je čezmejno zasledovanje potekalo v skladu z mednarodno pogodbo in schengenskimi standardi, pri prvem poskusu ustavitve je 43-letni Dunajčan na poziv, naj odpre vrata, v policista vrgel dežnik, nato pa z avtom odrinil policijski kombi ter odpeljal naprej.

Pri drugem poskusu, ko se je ustavil pred tovornjaki in na avtocesti nameraval voziti v nasprotno smer, pa so policisti, potem ko so razbili stekla na vratih, uporabili plinski razpršilec, ga prijeli in vklenili, zaradi njegovega histeričnega vedenja pa so poklicali reševalce.

Ribaš je pohvalil policiste, ki so sodelovali v akciji, češ da je bil to izjemno tvegan postopek na avtocesti, vsi postopki policistov pa so bili po njegovem opravljeni strokovno in izjemno hrabro.

Tiskovni predstavnik graške policije Joahim Huber, ki je predstavil dogodke v Avstriji, pa je povedal, da so posredovali na klic občana, ker je moški na postajališču v Gradcu ob visokih obratih motorja trobil in so ga hoteli legitimirati. Ob tem je odpeljal, zadel policijski avto, na štiripasovnici vozil v nasprotno smer, nato na avtocesti prehiteval z več kot 200 kilometri na uro, med drugim je poskušal zriniti s ceste vozili avstrijske specialne enote Cobra, uspešno je obšel tudi blokado pred slovensko mejo.

Kdaj bodo znani izsledki obdukcije, v bolnišnici še ne vedo, oče pokojnega pa je za avstrijske medije povedal, da je sin bolehal za bipolarno motnjo ali manično depresijo in da naj bi bila vzrok za njegovo divjanje bolezen, saj se je zaradi manične depresije, ki iz depresije prehaja v agresijo, zdravil 15 let, zadnji dve leti pa naj težav ne bi več imel.