Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika Ribnica/Kočevje

Zaradi nedovoljenih migracij prijeli tri voznike

Piše: STA

Čas objave:
27.10.2019 16:25

Policisti so v soboto zvečer na območju Ribnice in Kočevja prijeli večji skupini tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Eno skupino je vozil slovenski voznik, drugo pa državljana Italije, vsem trem so odvzeli prostost, so danes sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

V soboto zvečer so policisti v Dolenji vasi pri Ribnici ustavili kombi slovenskih registrskih oznak. V postopku je so ugotovili, da je slovenski voznik prevažal 30 državljanov Eritreje, Sirije, Alžirije in Francoske Gvineje, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Slovenskemu državljanu so odvzeli prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

V soboto okoli 23. ure so policisti v Gornjih Ložinah pri Kočevju ustavili tovorno vozilo italijanskih registrskih oznak. V postopku so ugotovili, da sta državljana Italije v vozilu prevažala 50 državljanov Pakistana, Bangladeša in Sirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Italijanskima državljanoma so odvzeli prostost, postopki in aktivnosti policistov s tujci pa še potekajo.