Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Kronika Kranj

Zasegli 74 kg marihuane

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.11.2012 12:05

Kranjski policisti so pred preiskovalnega sodnika privedli še tretjega osumljenca v primeru, v katerem so zaradi suma neupravičenega prometa z mamili te dni zasegli 74 kilogramov konoplje.

Kot so sporočili s PU Kranj, so z zbiranjem obvestil gorenjski kriminalisti ugotovili, da se v stanovanjski hiši v Hrastju pri Kranju skladišči večja količina prepovedane konoplje. Poleg posušene konoplje so tam našli še pripomočke za pridelavo in predelavo te prepovedane droge, kot so mlinček za mletje, tehtnica, gnojila, ventilatorji in podobno.

Kot je še povedal tiskovni predstavnik PU Kranj Leon Keder, gre za osumljence iz Kranja in okolice, stare 29 in 30 let, eden izmed njih je že star znanec policije.


Kot še ocenjujejo policisti, bi glede na kakovost zasežene konoplje osumljenci lahko s prodajo iztržili nekaj manj kot 150.000 evrov, količina pa zadostuje za izdelavo kar 148.000 cigaret.

Zoper vse tri osumljence so kriminalisti podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja po 186/I členu Kazenskega zakonika – Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Za tovrstno kaznivo dejanje zakon predvideva od enega leta do desetih let zapora.