Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Obrežje

Zasegli ukradeno tovorno vozilo

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
28.01.2019 12:42

V nedeljo, 27. 1. je na mejni prehod Obrežje, na izstop iz Slovenije, pripeljal voznik tovornega vozila švicarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila.

Med preverjanjem v schengenskem informacijskem sistemu je bilo ugotovljeno, da je bil Mercedes benz 313 CDI ukraden v Švici. Vozilo so zasegli, 45-letnemu vozniku iz Kosova pa odvzeli prostost in ga pridržali. S kazensko ovadbo ga bodo privedlli k preiskovalnemu sodniku.

Poskusi izmika mejni kontroli
Policisti PMP Obrežje pa so 25. 1. med kontrolo tovornih vozil na vstopu v Slovenijo v dveh tovornih vozilih turških registrskih oznak našli skritih osem državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. 26. 1. so v tovornem vozilu bolgarskih registrskih oznak našli štiri državljane Afganistana, ki so se skušali izogniti mejni kontroli. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakonito prestopili državno mejo 

Črnomaljski in krški policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Črnomlja in Kostanjevice na Krki izsledili in prijeli dvanajst tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Sedem državljanov Alžirije, ki so zaprosili za mednarodno zaščito, so po zaključenem policijskem postopku odpeljali v azilni dom, dva državljana Sudana, po enega državljana Egipta, Eritreje in Sirije pa so predali hrvaškim varnostnim organom.