ANNA_PAYNICH Odkrito.si

Zaradi Pop TV-jevega šova ostala brez službe

ROBI BOJANEC Svet24.si

Trije invalidi in tri navdihujoče zgodbe

Jezus Kristus Petisvet.si

Znanstvenik napovedal prihod Jezusa in konec ...

sedež lmš, marjan šarec Svet24.si

To so Šarčevi najtesnejši sodelavci

murko vesna Svet24.si

Slavček je združil moči z »fačuzijem«

Lina Kuduzović Najstnica.si

Lina Kuduzović izdala svoj prvi singl in ...

Alya za obrez Njena.si

Takšna je Alya brez ličil

LOKALNE VOLITVE 2018 Šentjernej

FOTO: V Šentjerneju kandidirata Hudoklin in Simončič

Piše: Dolenjski list, L.M.

Čas objave:
10.10.2018 15:00

Korak naprej za Šentjernej je slogan županskega kandidata Franca Hudoklina z liste SLS, nekdanjega dolgoletnega šentjernejskega župana - občino je vodil dve desetletji - ki se v boj podaja po štirih letih političnega mirovanja. Na volitve bo šel kot skupni kandidat strank SMC in DeSUS.

Napovedal je, da želi nadaljevati z dobrimi projekti iz svojega zadnjega mandata, kandidira pa predvsem zato, "ker mi za Šentjernej in njegovo prihodnost ni vseeno in ker želje in pričakovanja ljudi dobro poznam, ", pravi Hudoklin.

Med pomembnejšimi nalogami vidi izgradnjo betonskega mostu v Mršeči vasi, doma starejših občanov v Šentjerneju, pridobivanje vlagateljev za obrtno cono, plinifikacijo, izgradnjo kolesarskih stez in mladinskega centra, ter ureditev vasi in občinskega središča.

Simončič bo kandidiral prvič
V občini Šentjernej bo na jesenskih lokalnih volitvah za župana z nestrankarsko listo kandidiral Jože Simončič, iz Cerovega Loga, direktor Kmetijsko gozdarskega zavoda Novo mesto, v zadnjem mandatu vodja poslanske skupine SLS v občinskem svetu.

Med prednostnimi nalogami vidi izgradnjo doma starejših občanov, novega mostu v Mršeči vasi, dokončanje »kanalizacijske zgodbe«, saj po vaseh sploh ne vedo, kako bodo rešili ta problem, izgradnjo otroškega igrišča in ustreznega stadiona, Šentjernej v prihodnje za vsestranski razvoj nujno potrebuje tudi obvoznico.