ANNA_PAYNICH Odkrito.si

Zaradi Pop TV-jevega šova ostala brez službe

ROBI BOJANEC Svet24.si

Trije invalidi in tri navdihujoče zgodbe

Jezus Kristus Petisvet.si

Znanstvenik napovedal prihod Jezusa in konec ...

sedež lmš, marjan šarec Svet24.si

To so Šarčevi najtesnejši sodelavci

murko vesna Svet24.si

Slavček je združil moči z »fačuzijem«

Lina Kuduzović Najstnica.si

Lina Kuduzović izdala svoj prvi singl in ...

Alya za obrez Njena.si

Takšna je Alya brez ličil

LOKALNE VOLITVE 2018 Krško

AVDIO: Krški župan Stanko bi rad dokončal naložbeni cikel

Piše: Dolenjski list, B.B.

Čas objave:
09.10.2018 09:51

Krški župan Miran Stanko se bo na novembrskih lokalnih volitvah kot kandidat SLS potegoval za svoj drugi (polni) mandat.

Kot je povedal na včerajšnji novinarski konferenci, se je za kandidaturo odločil, ker želi dokončati investicijski cikel, ki se je začel ob njegovi prvi izvolitvi na nadomestnih županskih volitvah aprila 2012.

Poudaril je, da bo občina v obdobju od njegove prve izvolitve pa do konca letošnjega leta izvedla za več kot 100 milijonov naložb. V naslednjem mandatu bi Stanko rad zaključil investicijski cikel na področju šolstva in predšolske vzgoje.

Med načrtovanimi projekti je omenil gradnjo novega vrtca na Senovem, novega poslopja osnovne šole dr. Mihajla Rostoharja, ki bi jo umestili v staro mestno jedro, na lokacijo, ki je bila svoj čas predvidena za Valvasorjevo knjižnico, ter novo podružnično šolo in vrtec v Velikem Podlogu. Napovedal je tudi obnovo telovadnice senovske osnovne šole in prenovo Doma XIV. divizije.
Največji zalogaj prihodnjega mandata bo bržkone širitev in dograditev Valvasorjeve knjižnice na območju kapucinskega samostana, ki bo predvidoma končana leta 2020, po dokončanju krške obvoznice pa bo občino čaka preureditev Ceste krških žrtev.

Med prednostne naloge novega mandata Stanko uvršča še ureditev dnevnega centra za starejše in gradnjo varovanih stanovanj, urejanje namakalnega sistema na desnem bregu reke Save, ureditev odnosov z državo glede izplačevanja nadomestila, povezanega z NEK, krepitev posavske identitete ter uvedbo participatornega proračuna, poskusno že v prihodnjem letu.

Župan Miran Stanko o napovedi kandidature

Krški župan Stanko o naložbah, ki jih želi dokončati