Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

LOKALNE VOLITVE 2018 Šmarješke Toplice

Marjan Hribar vložil ugovor na delo volilnih organov

Piše: STA

Čas objave:
04.12.2018 06:56

Opolnoči se je iztekel rok za ugovor na delo volilnih organov v drugem krogu županskih volitev, tako da bo danes znano, kdo vse se je odločil za vložitev ugovora.

Ugovor je med drugim vložil tudi Marjan Hribar, ki je po podatkih občinske volilne komisije zbral povsem enako število glasov kot aktualna županja občine Šmarješke Toplice Bernardka Krnc. Krnčeva pa je v včeraj napovedala, da ugovora najverjetneje ne bo vložila.

Bernardka Krnc za +żupanjo.jpg
Bernardka Krnc
B.K.

Hribar in Krnčeva sta sicer zbrala vsak po 1016 glasov, v primeru enakega števila glasov za kandidate pa zakon o lokalnih volitvah predvideva žreb. Opravi ga občinska volilna komisija, nanj pa povabi predstavnike kandidatov, med katerimi bo izvedla žreb.

V primeru ugovora pa mora občinska volilna komisija o tem odločiti najpozneje četrti dan od dneva glasovanja. K morebitnemu ponovnemu štetju povabi predstavnike kandidatov oziroma list, ki jih ugovor zadeva. Ponovno štetje opravi volilni odbor z volišča, za katerega je vložen ugovor, pri štetju pa so prisotni člani občinske volilne komisije. V primeru ugovora zoper delo občinske volilne komisije pa bi o njem odločal občinski svet ob potrjevanju mandatov.

Sicer pa bodo občinske volilne komisije v tem tednu tudi uradno potrjevale izide glasovanja. Novoizvoljeni občinski sveti pa se bodo začeli sestajati na ustanovnih sejah, ki so namenjene potrditvi mandatov občinskih svetnikov ter ugotovitvi o izvolitvi novega župana.