ANNA_PAYNICH Odkrito.si

Zaradi Pop TV-jevega šova ostala brez službe

ROBI BOJANEC Svet24.si

Trije invalidi in tri navdihujoče zgodbe

Jezus Kristus Petisvet.si

Znanstvenik napovedal prihod Jezusa in konec ...

sedež lmš, marjan šarec Svet24.si

To so Šarčevi najtesnejši sodelavci

murko vesna Svet24.si

Slavček je združil moči z »fačuzijem«

Lina Kuduzović Najstnica.si

Lina Kuduzović izdala svoj prvi singl in ...

Alya za obrez Njena.si

Takšna je Alya brez ličil

LOKALNE VOLITVE 2018 Brežice

FOTO: V Brežicah kandidaturo napovedali Molan, Kolarič in Gerjevič

Piše: Dolenjski list

Čas objave:
10.10.2018 14:14

Ivan Molan je v septembru napovedal svojo kandidaturo za župana občine Brežice na letošnjih lokalnih volitvah. Molan je župan občine Brežice, in sicer trinajst let.

"Po tehtnem razmisleku sem se odločil za kandidaturo, in sicer bom ponovno kandidiral s podporo občank in občanov ter tistih strank, ki me želijo podpreti. Predlagatelj moje kandidature bo tako kot pred štirimi leti Dražen Levojević in skupina volivcev, ki mi zaupajo,« je dejal na novinarski konferenci v Mestni hiši Brežice. 
V program je zapisal nadaljevanje dosedanjih načrtov, med temi predvsem športno-rekreacijske ureditve ob hidroelektrarnah Brežice in Mokrice ter gradnjo pločnikov in kolesarskih stez.  Molanu so, kot je povedal, že izrazile načelno podporo stranke SDS, N.Si in SLS, pričakuje tudi podporo lokalnih list.

matija_kolaric.jpg
Matija Kolarič
Dolenjski list, M.L.

Matija Kolarič kot županski kandidat Socialnih demokratov

Matija Kolarič bo v občini Brežice nastopil na letošnjih volitvah kot županski kandidat Socialnih demokratov. In kaj napoveduje? Dvignili bodo povprečno plačo v občini, povečali delež ločenega zbiranja odpadkov in zmanjšali količino mešanih komunalnih odpadkov na prebivalca, otrokom in staršem bodo omogočili kvalitetno preživljanje prostega časa, uvedli bodo soodločanje javnosti pri razporejanju proračunskega denarja, zgradili bodo krožišče v sedanjem križišču Pleteršnikove in Maistrove ulice, turističnim ponudnikom omogočili, da sami odločajo o namenski rabi turistične takse , mladim bodo ponudili subvencije za obresti stanovanjskih kreditov in subvencije komunalnih prispevkov.
Predstavitve se je udeležil tudi podpredsednik SD in poslanec Matjaž Nemec.

andrej gerjevic.jpg
Andrej Gerjevič
Dolenjski list, M.L.

Z Neodvisno listo Sonce kandidira gospodarstvenik Andrej Gerjevič

V občini Brežice bo s svojim kandidatom za župana na letošnjih volitvah nastopila tudi Neodvisna lista Sonce, in sicer bo to gospodarstvenik Andrej Gerjevič. To so sporočili na novinarski konferenci v začetku oktobra, v Dečnem selu, kjer sta o dosedanjem delovanju in načrtih liste govorila predsednik Uroš Škof in član Jure Pezdirc, občinski svetnik v Brežicah.
V programu, iz katerega izhaja tudi županski kandidat Gerjevič, lista napoveduje občinski stanovanjski sklad in petdesetih novih stanovanj za mlade. Za stanovanjsko gradnjo bodo uporabili območje nekdanje Tovarne pohištva Brežice.  Gerjevič napoveduje gradnjo izvennivojskega križanja ceste in železnice v Brezini v Brežicah in most za pešce in kolesarje med trgovino in sosesko Trnje.
Občina bo uredila še nove gospodarske cone, kajti vlaganja vračajo optimizem in prinašajo razvoj, poudarja Gerjevič. Delovati bo začel podjetniški inkubator. V zvezi s turizmom bodo ustanovili izobraževalno turistično podjetniški center. Glede športnega turizma pa Sonce obljublja gradnjo športnega nogometnega parka in atletskega parka na obstoječih lokacijah.