ANNA_PAYNICH Odkrito.si

Zaradi Pop TV-jevega šova ostala brez službe

ROBI BOJANEC Svet24.si

Trije invalidi in tri navdihujoče zgodbe

Jezus Kristus Petisvet.si

Znanstvenik napovedal prihod Jezusa in konec ...

sedež lmš, marjan šarec Svet24.si

To so Šarčevi najtesnejši sodelavci

murko vesna Svet24.si

Slavček je združil moči z »fačuzijem«

Lina Kuduzović Najstnica.si

Lina Kuduzović izdala svoj prvi singl in ...

Alya za obrez Njena.si

Takšna je Alya brez ličil

LOKALNE VOLITVE 2018 Novo mesto

V Novem mestu kaže na volilni dvoboj Macedoni - Kobe

Piše: STA

Čas objave:
10.10.2018 13:24

V Mestni občini Novo mesto sta dober teden pred iztekom roka za oddajo kandidatur na novembrskih lokalnih volitvah znana le dva županska kandidata. Kot kaže po zadnjih podatkih, se tam obeta dvoboj med zdajšnjim županom Gregorjem Macedonijem in njegovim tekmecem izpred štirih let Jožetom Kobetom, kandidatom Gospodarsko aktivne stranke (GAS).

joze kobe.jpg
Jože Kobe
FB

Član izvršilnega odbora GAS Alojz Kobe je povedal, da bodo na lokalnih volitvah nastopili z županskim kandidatom Jožetom Kobetom. Ta se je na zadnjih lokalnih volitvah leta 2014 že potegoval za mesto novomeškega župana in v takratnem prvem krogu kot tretjeuvrščeni zbral 15,8 odstotka glasov.

Župan MO NM Gregor Macedoni


Macedonija, ki bo pri potegovanju za drugi mandat kandidiral na Listi Gregorja Macedonija, je za zdaj pri njegovi kandidaturi podprla NSi, kot je davi potrdil novomeški lokalni odbor SDS, pa ga podpira tudi ta stranka. Podporo mu je napovedala še Lista Ivana Kralja, medtem ko je podporo Kobetu za zdaj napovedala le SD.

Glavnina preostalih strank in list, zastopanih v novomeškem občinskem svetu, sicer s svojim kandidatom ne bo nastopila, o podpori drugim pa se večina še odloča, so njihovi predstavniki povedali za STA.

V SMC so dejali, da s svojim županskim kandidatom ne bodo nastopili in da se še niso odločili, koga bi podprli. V SLS se o omenjenih kandidaturah in podpori še niso odločali, enako se še niso odločali v DeSUS, kjer so poudarili, da so odprte vse možnosti.

Brez županskega kandidata bo tudi Solidarnost, kjer glede podpore kakšnemu županskemu kandidatu še niso odločali. Zveza za Dolenjsko bo o svojem nastopu na lokalnih volitvah odločala v četrtek, Zavezništvo za Novo mesto ne bo imelo lastnega županskega kandidata, glede drugega ravnanja pa še niso odločali.

Županskega kandidata ne bo v Mestni občini Novo mesto imela tudi SNS. Koga bi podprli, v tej stranki še ne vedo, medtem ko Lista Jirija Volta še ne ve, ali se bo sploh podala na volitve.

V LMŠ, ki se na lokalne volitve podaja prvič, so za STA povedali, da bodo v novomeški občini kandirali le s svetniško listo, županskih kandidatov pa v prvem volilnem krogu "načelno ne bodo podprli".