Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Nagradne igre Novo mesto

Krkaši praznujemo z našimi vojaki

Piše: SV

Čas objave:
06.05.2019 08:47

Pozorno poslušajte Radio Krka in poletite z vojaškim helikopterjem ali plujte z vojaško ladjo! Samo ta mesec, na Radiu Krka.

Krkaši skupaj s Slovensko vojsko ta mesec pripravljamo zanimivo nagradno igro, v kateri se boste pozorni poslušalci lahko potegovali za nekaj zelo zanimivih nagrad, med katerimi so polet z vojaškim helikopterjem ali plovba z vojaško ladjo. Maj je namreč tudi mesec Slovenske vojske in ga slovenske vojakinje in vojaki želijo praznovati skupaj z vami pod geslom: Močnejši skupaj!

Kako do nagrade?

Vsak ponedeljek po osmi uri zjutraj pozorno poslušajte Radio Krka, ko se bomo pogovarjali z vojaškimi strokovnjaki. Po pogovorih bomo vsakič zastavili nagradno vprašanje, odgovor na katerega boste slišali v pogovoru in našli v tem članku. Vaš odgovor pošljite v sms-u na telefonsko številko 031 33 44 33. V popoldanskem programu bomo izžrebali dva nagrajenca, ki bosta prejela polet z vojaškim helikopterjem ali plovbo z vojaško ladjo. Prva nagrajenca sta Matjaž iz Mirne Peči, ki bo poletel s helikopterjem, medtem ko bo z vojaško ladjo zaplul Gregor iz Novega mesta.

Regijske vojaške vaje

V ponedeljek, 6. maja, so se na območju Republike Slovenije začele regijske vojaške vaje pod skupnim geslom »Močnejši skupaj«. Slovenski vojaki se zavedajo, da so njihova prizadevanja uresničljiva le s podporo Slovenk in Slovencev. Zato iskreno upajo na vaše razumevanje v maju in juniju. Na mednarodnih vajah se bodo skupaj s slovenskimi vojaki urili pripadniki vojske petindvajsetih partnerskih in zavezniških držav. Na ta način se krepi usposobljenost in pripravljenost sodelujočih vojsk, so pa tudi priložnost za osebno, strokovno, tehnično in taktično povezovanje, s čimer se gradijo učinkovitejše in bolj odzivne sile za zagotavljanje varnosti in ohranjanje miru. V času vaj  med 6. majem in 22. junijem bo povečan promet vojaških vozil ter vojaških zračnih in vodnih plovil. Večina vojaških dejavnosti se bo odvijala na in v okolici letališč Cerklje ob Krki, Divača in Rakičan, na Osrednjem vadišču SV Postojna, v mariborski in v okolici ankaranske vojašnice. Premiki vojaških konvojev so večinoma načrtovani po avtocestnem križu od mejnih prehodov z Italijo, Avstrijo, Madžarsko in Hrvaško do naštetih lokacij na način, da bodo čim manj moteči za ostale udeležence prometa, ki se jim slovenski vojaki vnaprej zahvaljujejo za razumevanje in jim zagotavljajo, da bodo usposobljeni in pripravljeni priskočili na pomoč, ko jih boste poklicali.

Močnejši skupaj!
Slovenska vojska svoj dan praznuje 15. maja. Letošnja osrednja slovesnost bo v torek, 14. maja, ob 16.15. v vojašnici v Cerkljah ob Krki. Vojaki bodo tega dne vojašnico odprli za obiskovalce, ker želijo praznovati skupaj, saj smo skupaj močnejši Svoj dan vojska praznuje v spomin na dan pred 28. Leti, ko so slovenski naborniki vojaški rok začeli služiti le v Sloveniji, v 710. učnem centru v Pekrah pri Mariboru in v 510. učnem centru na Igu pri Ljubljani.
Ob praznovanju Slovenska vojska tradicionalno odpira vrata svojih vojašnic in tako približuje svoje delo vsem, ki ga želijo podrobneje spoznati. Vojakinje in vojaki so prepričani, da "smo močnejši le skupaj", saj so in ostajajo Slovenska vojska. 

Slovenski vojakinje in vojaki obiskovalce tudi letos vabijo na dneve odprtih vrat:
Prvi so jih odprli prav novomeški vojaki, v torek, 7. maja je bil dan odprtih vrat novomeške Vojašnice Franca Uršiča. Kaj se je dogajalo lahko preverite tukaj
• petek, 10. maj: Vipava, Vojašnica Janka Premrla Vojka, med 9.00 in 17.00,
• sobota, 11. maj: Ljubljana, Vojašnica Edvarda Peperka, med 8.30 in 16.00,
• sobota, 11. maj: Murska Sobota, Vojašnica Murska Sobota, med 9. in 17. uro,
• sobota, 11. maj: Postojna, Vojašnica barona Andreja Čehovina, med 9. in 16. uro,
• sobota, 11. maj: Celje, Vojašnica Franca Rozmana Staneta, med 10. in 17. uro,
• sobota, 18. maj: Maribor, Vojašnica generala Maistra, med 9.30 in 17.00,
• sobota, 25. maj: Kranj, Vojašnica Petra Petriča, med 10. in 17. uro,
• sobota, 25. maj: Vrhnika, Vojašnica Ivana Cankarja, med 9. in 15. uro,
• nedelja, 2. junij: Cerklje ob Krki, Vojašnica Jerneja Molana, med 10. in 16. uro,
• sobota, 8. junij: Bohinjska Bela, Vadišče Mačkovec, med 10. in 16. uro,
• petek in sobota, 6. in 7. september: Piran, predstavitev 430. mornariškega diviziona, med 10. in 16. uro,
• sobota, 7. september: Slovenska Bistrica, Vojašnica Vincenca Repnika, med 10. in 17. uro,
• sobota, 14. september: Pivka, Vojašnica Stanislava Požarja – poligon Gorice, med 10. in 17. uro.

V času od 8. do 31.maja bomo na Radiu Krka gostili več zanimivih pogovorov z vojaškimi strokovnjaki in tiste, ki boste pozorno poslušali, tudi nagradili. Poslušajte Radio Krka in osvojite krasne nagrade!

MOČNEJŠI SKUPAJ 27052019 POGOVOR POLKOVNIK BOJAN BRECELJ

Regijski vaji Jadranski udar in Hiter odgovor


MOČNEJŠI SKUPAJ 20052019 POGOVOR

Regijska vaja Zvezdni vitez


Splošni pogoji sodelovanja - Močnejši skupaj

Splošni pogoji sodelovanja - Močnejši skupaj

Pogovor s poveljnikom sil Slovenske vojske brigadirjem Milanom Žurmanom.