kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Nagradne igre

Toplina čaja za hladne dni

Piše: RK

Čas objave:
14.12.2018 15:12

[NAGRADNA IGRA JE ZAKLJUČENA] Ste vedeli, da je 15. december svetovni dan čaja? Ogrejte se z odlično glasbo na najboljšem zame, nagrajenca Klemen in Nataša pa se bosta ogrela in posladkala v Čajarni Stari most v Novem mestu, kamor ste vabljeni tudi vi!

Legenda pravi, da je čaj odkril kitajski cesar Sheng Nung leta 2737 pred našim štetjem. List čaja naj bi mu po nesreči padel v vrelo vodo, vse ostalo pa je zgodovina… Danes velja, da je za pridelovanje pravega čaja potrebno veliko truda.


15. december - Mednarodni dan čaja
Na Svetovnem socialnem forumu, največjem zborovanju aktivistov na svetu, so leta 2004 odločili, da bi na problematiko nabiralcev čaja lahko opozarjali vsako leto v opomin na izkoriščanje premnogih delavcev na področju Azije, Afrike in Južne Amerike.

Kam na najboljši čaj? 
V Čajarni Stari most, ki se nahaja na Glavnem trgu 17 v Novem mestu združujejo prijaznost do človeka in narave, tradicionalna znanja in povezovanje na ravni lokalne skupnosti.

V prijetnem, sproščenem okolju lahko uživate v lično postreženih čajih, ob izbiri pa vam tudi radi svetujejo, zato se lahko brez strahu odločite preizkusiti nekaj novega.

čajček.JPG
Čajarna Novo mesto
Čajarna Novo mesto

Obiščite tudi Delikateso na Glavnem trgu 16, nasproti Čajarne, kjer lahko izbirate med izdelki, kjer se najde za vsakogar nekaj. Predvsem v predprazničnem času zavijte vanjo in izberite nekaj okusnega, v njihovi ponudbi je namreč veliko idej tudi za novoletna darila.
Njihova ponudba zajema preko 100 vrst čajev in čajnih mešanic, za sladokusce pa v lastni kuhinji pripravljajo tudi piškote in presne in veganske sladice ter sendviče.

24993632_903263053171072_2508523546607945040_n.jpg
Čajarna Novo mesto
Čajarna Novo mesto


Na svoj račun pridejo tudi ljubitelji kave, ki jo postrežejo z mlekom ali naravnimi nadomestki mleka. Tudi najmlajši se lahko v pisanem okolju Čajarne lahko sprostijo ter uživajo v domači vroči čokoladi, sveže stisnjenih sokov – a tudi na ljubitelje močnejših pijač niso pozabili, saj ponujajo tudi več vrst piva, žganih pijač in vina.

Obiščite jih tudi na Facebooku: Čajarna Stari most

Splošni pogoji