vucek Odkrito.si

Zakaj Urška Vučak Markež ne shujša?

astrologija horoskop znaki Svet24.si

Horoskop za sredo, 23. januarja

duh Petisvet.si

Mrtvi skušajo nekaj povedati na ta način!

sneg, pes Svet24.si

V pričakovanju obilnega sneženja, zapade ga ...

1 christian jones Svet24.si

Ob Meghan kar dva nova moška

Kylie Jenner Najstnica.si

Je Kylie Jenner spet noseča?

Anetina tia alexis3 Njena.si

Anetina punčka je prava borka

Nagradne igre

Toplina čaja za hladne dni

Piše: RK

Čas objave:
14.12.2018 15:12

[NAGRADNA IGRA JE ZAKLJUČENA] Ste vedeli, da je 15. december svetovni dan čaja? Ogrejte se z odlično glasbo na najboljšem zame, nagrajenca Klemen in Nataša pa se bosta ogrela in posladkala v Čajarni Stari most v Novem mestu, kamor ste vabljeni tudi vi!

Legenda pravi, da je čaj odkril kitajski cesar Sheng Nung leta 2737 pred našim štetjem. List čaja naj bi mu po nesreči padel v vrelo vodo, vse ostalo pa je zgodovina… Danes velja, da je za pridelovanje pravega čaja potrebno veliko truda.


15. december - Mednarodni dan čaja
Na Svetovnem socialnem forumu, največjem zborovanju aktivistov na svetu, so leta 2004 odločili, da bi na problematiko nabiralcev čaja lahko opozarjali vsako leto v opomin na izkoriščanje premnogih delavcev na področju Azije, Afrike in Južne Amerike.

Kam na najboljši čaj? 
V Čajarni Stari most, ki se nahaja na Glavnem trgu 17 v Novem mestu združujejo prijaznost do človeka in narave, tradicionalna znanja in povezovanje na ravni lokalne skupnosti.

V prijetnem, sproščenem okolju lahko uživate v lično postreženih čajih, ob izbiri pa vam tudi radi svetujejo, zato se lahko brez strahu odločite preizkusiti nekaj novega.

čajček.JPG
Čajarna Novo mesto
Čajarna Novo mesto

Obiščite tudi Delikateso na Glavnem trgu 16, nasproti Čajarne, kjer lahko izbirate med izdelki, kjer se najde za vsakogar nekaj. Predvsem v predprazničnem času zavijte vanjo in izberite nekaj okusnega, v njihovi ponudbi je namreč veliko idej tudi za novoletna darila.
Njihova ponudba zajema preko 100 vrst čajev in čajnih mešanic, za sladokusce pa v lastni kuhinji pripravljajo tudi piškote in presne in veganske sladice ter sendviče.

24993632_903263053171072_2508523546607945040_n.jpg
Čajarna Novo mesto
Čajarna Novo mesto


Na svoj račun pridejo tudi ljubitelji kave, ki jo postrežejo z mlekom ali naravnimi nadomestki mleka. Tudi najmlajši se lahko v pisanem okolju Čajarne lahko sprostijo ter uživajo v domači vroči čokoladi, sveže stisnjenih sokov – a tudi na ljubitelje močnejših pijač niso pozabili, saj ponujajo tudi več vrst piva, žganih pijač in vina.

Obiščite jih tudi na Facebooku: Čajarna Stari most

Splošni pogoji