Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Metlika

2. redna seja Občinskega sveta Občine Metlika

Piše: Občina Metlika

Čas objave:
22.12.2018 01:47

V četrtek, 20. decembra 2018, je na Občini Metlika potekala 2. redna seja Občinskega sveta Občine Metlika. V okviru dnevnega reda je bilo obravnavanih 8 točk dnevnega reda.

Člani občinskega sveta so se seznanili s problematiko nezakonitih prehodov državne meje. Pojasnila v zvezi s trenutno situacijo, aktivnostmi in morebitnimi ukrepi policije sta podrobno predstavila Dušan Brodarič, komandir Policijske postaje Metlika in Janez Ogulin, direktor Policijske uprave Novo mesto. Po navedbah obeh predstavnikov policije, v tem trenutku ni nobenih potreb za vzpostavitev sprejemno-registracijskega centra na območju občine Metlika, saj bi z obstoječimi kapacitetami lahko obvladovali do ca. 50 migrantov na dan.

Sprejeta sta bila sklepa o uskladitvi meja občin z mejami parcel, in sicer določene spremembe meje med občino Metlika in občino Semič ter spremembe meje med občino Metlika in občino Črnomelj.


Sprejeti so bili sklepi o dobitnikih Ganglovih priznanj, ki bodo podeljena na osrednji slovesnosti ob kulturnem prazniku. Ganglova priznanja bodo prejeli Plesno društvo Krokar, in sicer za pripravo in izvedbo uličnega dogodka Urbanih gib, Vokalna skupina Lanza doseženo zlato priznanje na regijskem tekmovanju pevskih zborov ter Osnovna šola Metlika za pripravo in izvedbo muzicala En svet, po toliko različnih sanj. Soglasno je bil sprejet tudi sklep, da se Ganglova plaketa podeli Rafku Ogulinu, in sicer za dolgoletno vodenje Mestne godbe Metlika.

Obravnavanih je bilo kar nekaj kadrovskih zadev, ki so bile tudi sprejete. Poleg članov stalnih delovnih teles občinskega sveta, so bili imenovani še člani Nadzornega odbora Občine Metlika,člani Komisije za priznanja, člani Nadzornega sveta Komunale Metlika d.o.o., člani Komisije romske skupnosti, člani Delovnega telesa za spremljanje položaja romske skupnosti, člani Sveta uporabnikov javnih dobrin ter član Sveta lokalne skupnosti Centra za socialno delo Dolenjska in Bela krajina.

Ob koncu so člani občinskega sveta podali še nekaj pobud in postavili nekaj vprašanj, na katere bodo dobili pisne odgovore do prihodnje seje.