reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Brežice

"Star papir za novo življenje"

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.12.2012 19:07

Društvo za zaščito živali Posavje organizira akcijo zbiranja starega papirja za zapuščene živali na področju Posavja.

"Ker bi vas mnogo rado pomagalo, pa že imate domove polne svojih kosmatincev in denarnice, v teh hudih časih, večinoma prazne, smo se odločili za akcijo, kjer boste lahko sodelovali in pomagali VSI!", so zapisali na društvu.

V naslednjem mesecu se bo tako na področju Posavja odvijala akcija zbiranja starega papirja, katerega denar bo v celoti namenjen oskrbi brezdomnih živali.

December je mesec otroškega veselja, družinskih spominov in pravljičnih zgodb. S postavljanjem smrečic, božičnim nakupovanjem in poplesavanjem snežink se izgubljamo v nostalgiji in tihem navdušenju. Ob vsej praznični evforiji tako mnogokrat pozabimo na zapuščene živali, ki se bodo v spremljavi glasnih pokov petard prestrašene zatekale v temne ulice in iskale topla zavetja.

Društvo za zaščito živali Posavje tudi letos ne bo pozabilo nanje.

Skozi ves december organizirajo akcijo zbiranja starega papirja pod geslom »Star papir za novo življenje,« katerega denar bo v celoti namenjen oskrbi zapuščenih živali.


V tednu od 10. do 14.12.2012 je papir možno odložiti v kontejnerje pred MC Krško, MC Brežice in Športnim domom Sevnica. Izven omenjenih datumov ga lahko oddate na sedežu DZZŽ Posavje, Rozmanova 32 v Krškem ali pa se obrnete na članici Dono (041-328-171) in Damjano (041-673-923).

DZZŽ Posavje je neprofitno, nevladno prostovoljno združenje fizičnih oseb, ki si prizadeva za zaščito vseh vrst živali, zaščito njihovega življenja, zdravja in dobrega počutja. Ustanovljeno je bilo oktobra leta 2007 v Krškem na pobudo peščice ljubiteljev živali, ki so do tedaj sami individualno reševali stiske najdenih in zavrženih živali. Oktobra 2012 je praznovalo peto obletnico delovanja, pohvali pa se lahko z veliko rešenimi bitji, ki smo jim zagotovili novo priložnost za življenje.

S svojimi društvenimi izdelki, letaki in živalskimi koledarji za leto 2013 se bodo skozi mesec predstavili na različnih prireditvah v Posavju. Že v soboto, 15.12.2012, jih lahko obiščete v Qlandiji Krško.

Društvo tako poziva vse Posavce k zbiranju in skladiščenju odpadnega papirja odrevij, reklam, časopisov...

Lokacije: pred Mladinskim centrom v Krškem od 10. do 14. decembra in pred Mladinskim centrom Brežice.