ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Metlika

Podžupanja metliške občine je Martina Legan Janžekovič

Piše: Občina Metlika

Čas objave:
01.03.2019 12:52

Občinski svet Občine Metlika se je včeraj sestal na 4. redni seji. V okviru dnevnega reda je bilo obravnavanih 9 točk. Po sprejemu zapisnika prejšnje seje so bila članom občinskega sveta predstavljena stališča do pripomb na javno razgrnjen dopolnjen osnutek sprememb in dopolnitev Občinskega prostorskega načrta Občine Metlika.

Razprava pri tej točki je bila kar obsežna, saj je bilo v gradivu predloženih kar 60 pripomb. Posebej izpostavljena sta bila dva primera pobud za ureditev novega glampinga, in sicer v Boginji vasi in na Krasincu. V Boginji vasi je bila sprememba potrjena v manjšem obsegu od predlaganega, na Krasincu pa v celoti. Člani občinskega sveta so izglasovali spremembo odloka o Občinskem prostorskem načrtu v delu, ki bo po novem omogočal gradnjo štirikapnic.

Kar nekaj vprašanj je bilo zastavljenih pri obravnavi predloga proračuna za leto 2019, po razpravi pa je bil predlog v drugi obravnavi soglasno sprejet. V povezavi s proračunom sta bila sprejeta še sklep o načrtu ravnanja z nepremičnim premoženjem Občine Metlika za leto 2019 ter sklep o določitvi skupne vrednosti pravnih poslov, ki niso predvideni v veljavnem načrtu ravnanja z nepremičnim premoženjem Občine Metlika v letu 2019.

V drugi obravnavi je bil soglasno sprejet predlog Odloka o določitvi takse za obravnavanje zasebnih pobud za spremembo namenske rabe prostora v Občinskem prostorskem načrtu Občine Metlika. Višina takse za posamezno pobudo za spremembo osnovne namenske rabe prostora bo znašala 200,00 EUR, višina takse za spremembo podrobnejše namenske rabe prostora pa 150,00 EUR.

Obravnavan in sprejet je bil poslovni načrt javnega podjetja Komunala Metlika d. o. o. za leto 2019, v okviru premoženjsko pravnih zadev pa so člani občinskega sveta obravnavali in sprejeli devet zadev.

Župan Darko Zevnik je ob koncu seje člane občinskega sveta obvestil, da bo s 1. 3. 2019 za podžupanjo Občine Metlika imenoval Martino Legan Janžekovič.