Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Metlika

5. redna seja občinskega sveta

Piše: B. V.

Čas objave:
30.03.2019 09:54

V četrtek je Občinski svet Občine Metlika zasedal na svoji 5. redni seji. V sklopu dnevnega reda je bilo obravnavanih 12 točk.

Člani občinskega sveta so se seznanili s povzetki poročil o revidiranju Osnovne šole Metlika in Občine Metlika za leto 2018. S strani ravnateljev oz. direkotrjev javnih zavodov so bila predstavljena letna poročila o poslovanju zavodov v preteklem letu. Vseh osem zavodov, katerih ustanoviteljica je Občine Metlika, je v letu 2018 zabeležilo pozitiven poslovni rezultat. Sprejeto je bilo tudi letno poročilo javnega podjetja Komunala Metlika d. o. o. ter zaključni račun proračuna Občine Metlika za leto 2018.

Občinski svet je v prvi in drugi obravnavi sprejel spremembe in dopolnitve Odloka o ravnanju s komunalnimi odpadki v Občini Metlika. Spremembe zajemajo uskladitev obratovalnega časa zbirnega centra, navezujejo se na sistem odvoza odpadkov za zidanice in vikende, kjer ni stalno prijavljenih prebivalcev, ter način pridobivanja podatkov o prebivalcih za obračun odvoza odpadkov.

Obravnavani so bili elaborati o oblikovanju cen petih obveznih občinskih gospodarskih javnih služb, in sicer: oskrba z vodo, odvajanje odpadnih vod, čiščenje odpadnih vod, praznjenje greznic in malih čistilnih naprav ter zbiranje odpadkov. V sklopu točke je bila predstavljena primerjava cen z nekaterimi drugimi občinami, predlog sprememb cen za leto 2019 ter prikaz gibanja cen v obdobju zadnjih petih let. Novo oblikovane cene storitev so bile sprejete in se bodo pričele uporabljati od 1. 5. 2019 naprej. Povprečno gospodinjstvo bo ob novih cenah obremenjeno s šest odstotkov višjo položnico.

V nadaljevanju je občinski svet sprejel sklep o določitvi ocene delovne uspešnosti direktorice Belokranjskega muzeja Metlika v višini 20 % njenih dveh osnovnih mečenih plač, ki se ne izplača, ter ji odobril izplačilo delovne uspešnosti iz naslova prodaje blaga in storitev na trgu za leto 2018.

Obravnavanih in sprejetih je bilo pet premoženjsko pravnih zadev.

V sklopu kadrovskih zadev pa je občinski svet podal soglasje k imenovanju dr. Marjetke Pezdirc za direktorico Zavoda za turizem, kulturo, šport in mladino Metlika.