Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Portorož

Anej Bizjak državni prvak v pospešenem šahu

Piše: ŠK Brežice

Čas objave:
10.03.2018 08:22

V Portorožu je od 26.2. do 3.3. 2018 potekalo državno mladinsko prvenstvo v standardnem in pospešenem šahu. Igrali so štirje člani Šahovskega kluba Brežice .

Anej Bizjak je drugo leto zapored brez poraza zmagal v pospešenem šahu v konkurenci fantov do 12 let. Vodil je od prvega do zadnjega kola in oddal le dva taktična remija. Na standardnem prvenstvu je osvojil 3. mesto, kar je njegov največji uspeh v standardnem šahu do sedaj. Zasluga gre predvsem Petru Urbanču, ki ga je pripravljal na vsakega nasprotnika. 

Jaša Svit Tršelič je igral v konkurenci fantov do 8 let. Na svojem prvem velikem tekmovanju je zbral 4 točke v 9 kolih in dokazal, da je eden največjih mladih upov kluba. Med sedmimi posavskimi šahisti je zaostal le za Alexeyem Mižigojem. Dosegel je odlično 17. mesto v standardnem šahu.

Alja Bizjak je igrala na obeh prvenstvih deklet do 14 let in obakrat končala na 12. mestu. Pokazala je velik napredek glede na prejšnja leta. Med drugim je remizirala z mojstrsko kandidatko, pod mentorstvom Suzane Urbanč.

Alexei Bizjak je igral na pospešenem prvenstvu fantov do 10 let in s 4,5 točkami dosegel 25. mesto od 52 igralcev. Začel je odlično, v drugem kolu remiziral s kasnejšim zmagovalcem, na sredini malo popustil a zmagovalno zaključil.