Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Kostanjevica na Krki

AVDIO: Kostanjevičani bi mestu vrnili tradicijo kulturnih festivalov

Piše: STA

Čas objave:
02.04.2019 13:54

Mladinsko društvo Kostanjevica na Krki bo po lanskem prvem FKK - Festivalu kulture Kostanjevica julija pripravilo njegovo tridnevno nadaljevanje. Prostovoljci društva bi radi Kostanjevici na Krki in širšemu območju vrnili nekdanjo tradicijo kulturnih festivalov.

Programski vodja festivala FKK Stane Tomazin je na današnji novinarski konferenci povedal, da je vodilo kostanjeviškega gledališko-glasbenega festivala kakovosten spored, ki sloni na odličnih slovenskih in tujih umetniških ustvarjalcih.

Po zgledu nekdanjega kostanjeviškega Dolenjskega kulturnega festivala bi radi dosegli, da ta postane tradicionalen, dolgoleten in krajevno-regionalno vpet.

S festivalom FKK želijo tudi zapolniti vrzel, ki je nastala z izginjanjem nekdaj širše odmevnih krajevnih in regijskih kulturnih prireditev z vrhunskim sporedom. Obisk bo brezplačen. Lani ga je v dveh dneh obiskalo približno 1500 ljudi.

Letošnji festival, pri izvedbi katerega bo sodelovalo vsaj 30 prostovoljcev, ima proračun približno 17.000 evrov, pri denarni podpori pa poleg ustaljene občinske pomoči računajo na pokrovitelje. S prireditvami bienalne kiparske Forma vive bo letos sodelovala tudi kostanjeviška Galerija Božidarja Jakca.

FKK, ki bo v poznih popoldanskih in večernih urah letos potekal med 4. in 6. julijem, in sicer gledališki del na območju galerijskega kompleksa in glasbeni v kostanjeviškem mestnem predelu, bo prinesel nastope "cenjenih glasbenikov, literatov in poklicnih gledališčnikov".

Ker njegovi prireditelji "stremijo k dodatnim izboljšavam", mu bodo dodali delavnice, pogovore in literarne dogodke.

Za prvi festivalski dan je napovedal nastop glasbenega dueta Silence. Na drugem festivalskem dnevu je najprej povabil na predstavo Imela bi otroke, vrt in petnajst zajcev dramske igralke Anje Novak, v koncertnem delu pa bodo nastopili krški Leslie More, ljubljanski Koala Voice, beograjski Repetiror in zagrebška zasedba HIGH 5.

Zadnji festivalski dan bo postregel s predstavo Ich kann nicht anders kolektiva Beton Ltd. z Brankom Jordanom, Katarino Stegnar in Primožem Bezjakom. V okviru glasbenega zaključka festivala bodo nastopili koprski NOAIR, novomeški Generator, reški Jonathan in ljubljanski Prismojeni profesorji bluesa.

Prireditelji FKK, ki letos pričakujejo vsaj 2000 obiskovalcev, so opozorili še, da je mogoče v okolici Kostanjevice na Krki tudi prenočiti.

Programski vodja FKK Stane Tomazin o festivalu