Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Promet na Kandijskem mostu sproščen

Piše: M.K.

Čas objave:
17.09.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Socialni partnerji, združeni v Ekonomsko-socialnem svetu, imajo na dnevnem redu današnje seje, ki se pravkar začenja, predlog državnega proračuna za prihodnji dve leti. Ta sicer še ni dokončno pripravljen, saj je vlada po objavi najnovejših gospodarskih napovedi proračunskim porabnikom naložila, naj nekoliko umirijo apetite. Kljub temu bo na voljo največ denarja doslej.

17. september je dan, ko je slovenska moška članska reprezentanca v Istanbulu 2017 spisala najlepše poglavje slovenskega športa in Slovenijo postavila na vrh košarkarske Evrope. Osrednja prireditev ob prazniku slovenske košarke bo v Podčetrtku. Ob 17. uri je na sporedu prijateljska tekma med novincem v prvi ligi Termami Olimio in Celjem, ob 20.00 pa se bosta za prvo lovoriko v sezoni udarila branilec naslova in lanski pokalni ter državni prvak Koper Primorska ter Hopsi Polzela, finalisti pokala Spar. Vstop na tekmo v košarkarskem dresu bo prost.

Slovenske odbojkarje pa danes na domačem evropskem prvenstvu v Ljubljani čaka četrta tekma predtekmovanja. Na njej bodo lovili še četrto zmago, nasprotniki bodo ob 17.30 v Stožicah igralci Severne Makedonije, ki so sinoči dosegli prvo zmago na EP.

KRKA DOMA: V Novem mestu so po dveh in pol mesecih prenove sprostili promet po tamkajšnjem Kandijskem mostu. Glavnino dela so opravili, na mostnem cestišču bodo morali vgraditi le še talne označbe oz. kovinske talne gumbe, kar bo terjalo v prihodnjih tednih še dodatno nekajdnevno zaporo za avtomobilski promet. Med zadnjimi deli bo prehod za pešce zagotovljen. Hitrost vožnje po mostu bo omejena na 20km/h, kar je enako kot na Glavnem trgu. Na površini mostu imajo pešci prednost pred kolesarji, oboji pa pred avtomobili. 

Bela krajina, ki se je s svojimi podjetniki, obrtniki in turistično ponudbo predstavila na 52. Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti MOS 2019 v Celju. Območni obrtni zbornici Črnomelj in Metlika sta tudi letos prejeli sejemsko priznanje strokovne komisije Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije za celovito predstavitev izdelkov in storitev članov. Predstavniki organizatorjev, vseh treh belokranjskih občin, Območnih obrtnih zbornic Črnomelj in Metlika, RIC Bela krajina, Zavoda Metlika in Kulturnega centra Semič, so v goste povabili poslovne partnerje in poskrbeli za navezovanje stikov, predstavitev številnih potencialov Bele krajine in nadaljnje uspešno sodelovanje.

V novomeški Gogi danes odpirajo razstavo, ki je povzetek enoletnega dela učencev risanja in slikanja pod okriljem Javnega sklada za kulturne dejavnosti Novo mesto, ki ga je vodila mentorica Martina Hegediš. Razstava vključuje najboljša nastala dela udeležencev v času izobraževanja. Od oktobra se bodo srečevali vsak ponedeljek v ateljeju JSKD-ja. Do začetka junija je predvidenih 75 ur izobraževanja, vmes pa sta predvideni tudi ena ali dve razstavi. 

Krka ob enih, 17.09.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri