Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Velika nagrada Adrie Mobil ostala doma

Piše: M.K.

Čas objave:
08.04.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI:  
Cene nafte so dosegle najvišje ravni v petih mesecih. Analitiki rast pripisujejo krizi v z nafto bogati Libiji, ob tem gibanja na naftnem trgu krojijo še sankcije ZDA proti Iranu in huda gospodarska kriza v Venezueli.

Prejšnji teden se je na slovenskih cestah zgodila ena prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrla ena oseba. Letos je na slovenskih cestah umrlo 27 ljudi, kar je 9 več, kot v enakem obdobju lani, ko jih je umrlo 18. 

KRKA DOMA:  Prenovljeni Glavni trg v Novem mestu, praznik mestne občine Novo mesto ter domača zmaga na največji enodnevni kolesarski dirki pri nas. Peta izvedba dirke za Veliko nagrado Adrie mobil se ne bi mogla končati bolje!  Kolesar Adrie Mobil Marko Kump je še enkrat dokazal, da je specialist za sprinte na Glavni trg v Novem mestu. Letos je na peti izvedbi VN Adrie Mobila po letu 2015 zmagal drugič. Zmagovalec pravi, da je bila letošnja dobrih 185 kilometrov dolga dirka s štirimi vzponi precej težja, kot prva.

Japonska korporacija Yaskawa, ki velja za največjega proizvajalca industrijskih robotov na svetu, v Kočevju danes uradno odpira svojo prvo evropsko tovarno robotov. Izdelovala bo sedem različnih tipov robotov. Naložba je vredna skoraj 25 milijonov evrov. 


V Novem mestu so v soboto, pred današnjim svetovnim dnevom Romov, uradno odprli skupnostni center Brezje. Center je odprl župan Gregor Macedoni, ki je povedal, da so za gradnjo skupaj z davkom namenili nekaj več kot 140.000 evrov, dobrih 230.000 evrov pa so dodali še za komunalno urejanje. V centru bodo izvajali različne socialne in varnostne programe. Njegovo delo bodo usmerili v omogočanje večjega družbenega vključevanja Romov, predvsem otrok in mladine. 

V župnijski cerkvi sv. Jurija v Dobrniču, je bila včeraj revija odraslih cerkvenih pevskih zborov dekanije Žužemberk. Z bogato vezno besedo je zbore predstavila Špela Novak. 

Krka ob enih, 08.04.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri