mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Podčetrtek

AVDIO: Na Rudnici pri Podčetrtku odprtje stolpa zdravja in veselja

Piše: STA

Čas objave:
08.07.2019 05:01

Na Rudnici pri Podčetrtku so v soboto, 6. julija, odprli 40 metrov visok stolp zdravja in veselja, ki so ga začeli postavljati februarja letos. Župan Podčetrtka Peter Misja je za STA naložbo ocenil na dobrih 210.000 evrov. Dela so sicer zamujala približno mesec dni, po besedah Misje zaradi težko dostopnega terena v deževnem obdobju.

Stolp na Rudnici, tik pod vrhom 622 metrov visokega hriba Silavec, v višino meri 40 metrov, tloris objekta pa je približno osem krat osem metrov. Misja je dejal, da so imeli denar za postavitev stolpa v proračunu zagotovljen že deset let.


Okrog stolpa so uredili tematske poti, objekt pa je povezan z drugimi turističnimi točkami v občini. Gradnja stolpa je minimalno posegla v gozdno rastje in tla.


Občina Podčetrtek je gradnjo stolpa napovedala že februarja lani, a se je projekt zavlekel, saj so na občini čakali na pravnomočnost podrobnega občinskega prostorskega načrta. Pravnomočen je postal lani.
Misja je tudi vesel, da so uspeli rešiti vprašanje lokacije stolpa, ki je bil naprej predviden na zasebnem zemljišču, a občina ni našla skupnega jezika s solastnikom tega zemljišča. Zdaj pa stolp stoji nekaj metrov stran od prvotne lokacije, na zemljišču, ki je v lasti Slovenskih državnih gozdov.

Župan Peter Misja o stolpu